Новини

Toyota займає друге місце після Volkswagen за обсягами продажів у Європі

Share

Досягнення статусу бренду №1 у Європі, обігнавши Volkswagen з продажу нових автомобілів, «не є ключовою метою» для Toyota, повідомив топ-менеджер японської марки у регіоні на конгресі Automotive News Europe у середу.

В останні два роки Toyota посідала друге місце з продажу автомобілів у Європі завдяки високому попиту на гібриди. Торік Toyota продала 828 484 автомобілі у регіоні, тоді як бренд VW продав 1,36 мільйона, згідно з даними асоціації ACEA.

Однак у автовиробника немає планів перевищення продажів VW в Європі, незважаючи на те, що глобально Toyota випереджає VW з продажу.

“Для нас не є ключовою метою стати найбільшим виробником за обсягом продажів”, – заявив генеральний директор Toyota Europe Йошихіро Наката на конгресі. «Найважливіше завдання — створити стійку бізнес-модель у міру нашого руху до вуглецево-нейтрального майбутнього».

У перші чотири місяці цього року Toyota скоротила розрив з VW, збільшивши продажі на 17% до 324 357 одиниць, згідно з даними, наданими журналістам японською маркою. Продаж бренду VW залишився на рівні 445 226 одиниць станом на квітень. BMW зайняв третє місце з показником 261 163 проданих автомобілів.

Приблизно 70% продажів Toyota в Європі припадає на повністю гібридні, гібридні, що підключаються, або повністю електричні автомобілі. У Західній Європі ця цифра сягає майже 100%. Більшість продажів становлять повністю гібридні моделі, і єдина повністю електрична модель Toyota, bZ4X, розійшлася іражем всього 17 381 екземплярів у 2023 році.

Лідером продажів Toyota Europe до квітня була модель Yaris Cross, яка також стала продаваним компактним позашляховиком в Європі, обігнавши VW T-Roc. Це перший випадок, коли переважно електрифікована модель очолила найбільший сегмент у Європі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Mitsubishi планує відродити Lancer Sportback та Montero

Компанія Mitsubishi планує відродити моделі Lancer Sportback та Montero. Японська марка подала заявки на реєстрацію…

24.06.2024

Названі найнадійніші 3-рядні кросовери та позашляховики цього року

Великі кросовери та позашляховики, здатні вмістити три ряди сидінь, мають високий попит серед сімейних покупців,…

24.06.2024

Таємничий кросовер Toyota зняли під час тестів: це може бути свіжий RAV4

Актуальна генерація бестселера Toyota RAV4 залишається на ринку вже протягом п'яти років. Незважаючи на деякі…

24.06.2024

Citroen представляє нову генерацію C3 Aircross для Європи (фото)

Citroen сьогодні розкрив всі деталі про нову генерацію C3 Aircross, яка призначена для європейського ринку…

24.06.2024

Негативний вплив спеки на електромобілі: як запобігти

Екстремальні температури, будь то холод чи спека, можуть негативно впливати на електромобілі, попереджають експерти. Так…

24.06.2024

Власники Jeep Grand Wagoneer зіштовхнулися із дивним ушкодженням

Автомобільна промисловість славиться своїми технологічними новаціями, але іноді виявляється, що ремонт таких систем може бути…

24.06.2024