Новини

Ford може поєднатися з конкурентами, щоб дати відсіч Китаю

Share

На тлі охолодження попиту на електрокари зростає стурбованість через китайські машини. Вони можуть залучити до себе покупців низькими цінами, вважають у Ford, називаючи загрозу від них колосальною. Це станеться незважаючи на урядові заходи, а тому автогігант готовий співпрацювати з конкурентами, такими як General Motors, щоб допомогти один одному зробити «батарейні» машини дешевшими.

У Ford зазначають, що китайські виробники випереджають захід у технологіях, пов’язаних із електрокарами. І рано чи пізно їхня продукція затопить ринок США, як це зробили японські, корейські та німецькі автомобілі.

Уряд запроваджує додаткові мита, щоб стримати потік «китайців», але вони знайдуть обхідні шляхи, можливо, через Мексику. Автовиробники, які не зможуть із ними конкурувати, втратять від 20 до 30 відсотків доходу, прогнозують у Ford.

Тому американським компаніям залишається готуватися до цієї експансії. Одним із способів може стати співпраця із нинішніми конкурентами. Так, Ford та General Motors розглянуть можливість об’єднати зусилля з метою зробити електрокари дешевшими та ефективнішими.

Крім цього, Ford сформував нову команду інженерів для створення невеликого та наддоступного електромобіля. Він повинен скласти конкуренцію BYD Seagull, а отже, коштуватиме близько 11 тисяч доларів (трохи більше мільйона рублів за сьогоднішнім курсом). Утримати ціну вдасться, якщо вдасться здешевити акумулятор – найдорожчий компонент електрокара.

Загрозу визнає і голова Tesla Ілон Маск. У січні він заявив, що китайські електрокари здатні «практично знищити» більшість конкурентів завдяки широкій гамі моделей, стабільним постачанням, держпідтримці та швидкому розвитку. Без торгових бар’єрів західні фірми мало шансів, сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Ford

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024