Авто

Електричний Ford F-150 Lightning виявився не готовим до бездоріжжя

Share

Мало хто в США не став розглядати покупку електричного пікапа вартістю менше 50 000 доларів, такий як F-150 Lightning Pro. Крутний момент миттєвий, обслуговування дешевше, силова установка надійніша, а його експлуатація може коштувати набагато менше, ніж дизельного або бензинового еквівалента під час заряджання будинку або на роботі. Однак для деяких значно важливіші його якості як позашляховика.

На жаль, F-150 Lightning Pro вартістю 49 995 доларів вже давно розпродано на поточний рік і модель поки що не доступна для покупки. Потенційним покупцям залишається тільки чекати на версії наступного року або замовити набагато дорожчий Rivian R1T.

Cybertruck навіть не з’явився у продажу, а 1,9 мільйона людей вже давно чекають на його вихід. Навіть якщо це число сильно перебільшено, Tesla все одно буде розпродано всі автомобілі на поточний рік. Так само прийом заявок на GMC Hummer EV Pickup закритий, а Sierra EV з’явиться наступного року. На додачу до всього, виробництво Ram 1500 REV заплановано на 2025 рік.

Реально кажучи, американці мають лише два варіанти повністю електричного пікапа: Ford F-150 Lightning і R1T від Rivian. У той час як останній неодноразово проходив позашляхові випробування та вразив майже всіх, F-150 Lightning не привернув стільки уваги щодо цього. Канадський блогер вирішив перевірити, на що здатна модель.

Для випробувань було обрано топову комплектацію Platinum зі стартовою вартістю 91 995 доларів США. Вона отримала батарею розширеного діапазону, яка додає 33 кВт/год корисної ємності та збільшує повну масу автомобіля до 3900 кг. Вона також забезпечує додаткові 130 км запасу ходу.

Однак виявилося, що F-150 Lightning Platinum не дуже гарний у подоланні пересіченої місцевості та брудних трас. У вантажівки є все необхідне для цього (включаючи захисні пластини), але він не справляється з брудом через дорожній просвіт, розподіл ваги та налаштування підвіски. Він надто часто стикається із землею.

Цей автомобіль не призначений для серйозного бездоріжжя, проте мало хто наважиться на таку поїздку на пікапі з такою вартістю. F-150 Lightning потребує спеціальної позашляхової версії, яка має додати більш потужні шини та невеликий ліфт підвіски. Але такі зміни можуть вимагати компромісу у дальності.

Однак у моделі є інші корисні якості. Транспортний засіб здатний буксирувати великі причепи, допомагати торговцям легше виконувати свою роботу та виступати як джерело живлення для вашого будинку. Пікап також пропонує преміальні умови для водія та пасажирів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Ford

Останні записи

Нова Toyota RAV4 (2025): що про неї відомо

Через шість років після запуску поточного покоління знаменитого японського кросовера RAV4 компанія Toyota готова провести…

07.10.2024

Експерти пояснили, чому не варто ігнорувати воду у вихлопній трубі автомобіля

У холодну пору року нерідко можна помітити, як із вихлопних труб автомобілів тече вода або…

07.10.2024

Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Серпень 2024 року став важливим етапом для хетчбека Dacia Sandero, який знову посів перше місце…

07.10.2024

Нова версія Audi A7 вперше буде представлена ​​у новому типі кузова

Незважаючи на нову назву, наступний Audi A7 продовжить конкурувати із традиційними конкурентами поточного A6, такими…

07.10.2024

На тизері показали новий Jeep Compass 2025 з повним приводом

Автомобільний гігант Stellantis представив перший тизер повністю оновленого кросовера Jeep Compass 2025, натякаючи на різноманітність…

07.10.2024

Nissan Leaf відкликають через можливу небезпеку загоряння

Десятки тисяч машин Nissan Leaf потрапили під відгук з міркувань безпеки. Автовиробник стверджує, що високовольтна…

07.10.2024