Авто

Названо кросовери за найбільш надійними двигунами

Share

Кросовери – один із найбільш конкурентних пластів ринку у всій світовій автомобільній промисловості. Такі машини вибирають за сукупність якостей, яких немає у седанів чи універсалів. Але які з них мають найбезпроблемніші двигуни? Розібратися у цьому питанні вирішили у США.

З дослідженням, що ґрунтується на даних авторитетних аналітичних агенцій «Consumer Reports» та «Edmunds», ознайомилася редакція Daily-Motor.ru. Ми відібрали із загального списку моделі, які продаються, зокрема, і на російському вторинному ринку.

Toyota RAV4 (2009)

Цей SUV називають зразковим кросовером свого часу. 2,5-літровий рядний 4-циліндровий мотор, що видає 179 кінських сил (такі «РАВ4» возили до нас зі США) вважається одним із найвдаліших у лінійці цієї моделі, хоч і не найпродуктивнішим. Consumer Reports оцінив його надійність у 5 балів із 5 можливих, назвавши майже ідеальним.

Honda CR-V (2016)

Вдосконалений 2,4-літровий двигун цієї «Хонди» потужністю 188 кінських сил дуже міцний. Американські експерти присудили йому оцінку за безпроблемність ті ж 5 зірок із 5, що й у випадку з одвічним конкурентом RAV4.

Nissan Murano (2014)

Аналогічні показники продемонстрував і кросовер “Ніссан” з його 3,5-літровим V6, що видає 249 кінських сил. 5 балів із 5.

Lexus RX 350 (2009)

3,5-літровий V6 цього “Лексуса”, що видає 277 кінських сил, також включили до списку найдовговічніших двигунів. Причому з тією ж оцінкою, що і три інших учасники цього рейтингу, що розташувалися вище (5 зірок з 5).

Mazda CX-5 (2015)

У випадку з цією «Маздою» найбезпроблемнішим виявився її 2-літровий атмосферний бензиновий мотор на 150 к.с. Його похвалили як за динаміку, так і за надійність, оцінивши у 5 балів із 5 можливих.

Toyota Highlander (2008)

Оснащений практично тим самим двигуном, що і вищезгаданий Lexus RX (3,5-літровим V6 на 273 к.с.), кросовер Highlander заслужив у цьому рейтингу місце поряд з іншими моделями з ідеальною 5-бальною оцінкою.

Subaru Crosstrek/XV (2019)

Найнадійнішим двигуном побудованого на базі Impreza універсала американські експерти назвали 2-літровий 4-циліндровий «опозитник» потужністю 150 кінських сил, який компенсує найвидатніші динамічні характеристики високим рівнем надійності.

Втім, дотягнутися до інших учасників цього ТОП-а за цим показником йому все ж таки не вдалося – загальна оцінка довговічності цього ДВС склала 4 бали з 5 можливих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Першими електромобілями BMW Neue Klasse будуть кросовер та седан розміром з 3 Series

Однією з перших двох моделей наступного покоління електромобілів BMW, які отримали назву "Neue Klasse" на…

08.05.2024

Audi оголосила нові технічні подробиці Q6 e-tron

Компанія Audi повідомила, що при проєктуванні батареї для платформи PPE, інженери віддавали пріорітет не лише…

08.05.2024

Volkswagen представив новий автокемпер із підйомним дахом на базі T7 Multivan

Компанія Volkswagen представила новий кемпер California. Новинка побудована на платформі T7 Multivan. Для автомобіля підготували…

08.05.2024

Нові Bentley оснастять 750-сильною гібридною установкою

Компанія Bentley замінить двигун W12 на потужну гібридну установку на базі V8. Система Ultra Performance…

08.05.2024

Топ-4: позашляховики з пробігом за ціною бюджетного седана

Експерти назвали чотири позашляховики, які в даний час коштують в районі 1 млн гривень. Причому…

08.05.2024

Прощай, W12: представлений двигун, який відповідатиме за майбутнє марки Bentley

Bentley оголошує про епохальну зміну у своїх автомобілях: знаменитий 6,0-літровий двигун W12 йде на спокій, поступаючись місцем новітньому…

08.05.2024