Авто

Компанія Skoda показала нове покоління свого флагмана

Share

Тільки минулої осені Skoda представить Superb наступного покоління, але чеська марка дуже хоче показати оновлену версію моделі. Флагманська модель, знову представлена в кузовах ліфтбек і універсал, позує перед камерою разом зі своїми трьома сучасними попередниками, а також з оригінальною моделлю, яку продавали в 1930-х і 1940-х роках. Автомобіль більше не збиратимуть на батьківщині, оскільки виробництво переноситься до Братислави, Словаччина.

Сукупні продажі сучасного Superb досягли понад 1 550 000 одиниць, при цьому модель, що йде, є найпопулярнішою, на неї припадає половина попиту (понад 780 000 реалізованих автомобілів). Skoda не вдається в подробиці про оновлену версію, але шпигунські знімки переконливо свідчать про те, що вона матиме еволюційний стиль замість перемикання на мову дизайну “Modern Solid”, попередньо представлений концепцією Vision 7S.

Skoda розробила не лише власний Superb, а й Volkswagen Passat наступного покоління, який з’явиться цієї осені, причому суворо в кузові універсал. Його теж збиратимуть у Словаччині, тож він втратить маркування “Зроблено в Німеччині”. Автовиробник з Млада-Болеслава пообіцяв більш ефективні бензинові та дизельні двигуни, а також гібридну установку з можливістю підключення. Повністю електричний варіант не планується.

У Superb 2024 року буде менше конкурентів, ніж у його попередників, враховуючи, що виробництво Opel Insignia і Ford Mondeo було припинено. Mazda6 вже досить стара, тоді як Peugeot 508 нещодавно пройшов проміжний фейсліфтинг. З відходом седана Passat внутрішньої конкуренції також стане менше. При цьому у VW тепер є повністю електричний ID.7 для тих, хто хоче перейти з ДВЗ на електромобіль.

Також цієї осені дебютує Kodiaq другого покоління, розроблений на платформі MQB з доопрацьованими чотирициліндровими бензиновими і дизельними двигунами. На відміну від Superb, великий позашляховик, як і раніше, вироблятимуть на заводі у Квасинах, і вперше його пропонуватимуть як PHEV.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Skoda

Останні записи

Audi готує абсолютно новий Q6 e-tron у новому варіанті кузова

На автосалоні в Парижі Audi готова здивувати публіку новою моделлю Q6 e-tron Sportback . Ця…

08.10.2024

Новий великий кросовер Kia помітили під час тестових випробувань

Гамма компанії Kia поповнилася позашляховиком Telluride у 2019 році, який виявився практично близнюком моделі Hyundai…

08.10.2024

Mercedes готує другий етап тестів фургона на новій платформі (ФОТО)

З платформою Van.EA вдасться чітко розмежувати приватні фургони у люксовому сегменті та комерційні преміум-фургони, пояснили…

08.10.2024

Представлено унікальний мінівен Porsche Cayenne (ФОТО)

Співзасновник компанії Meta Марк Цукерберг представив унікальний автомобіль, який він спроектував спеціально для своєї дружини…

08.10.2024

Новий бюджетний фургон Dacia в стилі Duster з’явився на неофіційних рендерах

Минулого літа в Мережі почали з'являтися чутки про плани компанії Dacia випустити якийсь комерційний автомобіль,…

08.10.2024

ТОП-5 ознак, що вказують на необхідність термінової заміни салонного фільтра

Сучасні машини оснащуються спеціальними фільтрами для салону, які здатні захищати від неприємних запахів, пилу. Деякі…

08.10.2024