Авто

Бренд iCar випустив свій перший електромобіль

Share

На міжнародному Шанхайському автосалоні Chery презентувала ще один дочірній бренд: до вже наявних Exeed, Jaecoo, Jetour, Kaiyi, Omoda і Sterra приєдналася iCar марка, під якою випускатимуть стильні та “розумні” електромобілі, орієнтовані на молодіжну аудиторію.

Взагалі iCar існує з 2021 року як суббренд, під яким у КНР продається електричний сітікар Chery QQ. Тепер iCar перетворюється на повноцінну марку і анонсує шість електромобілів, два з них є концептуальними – це незграбний компактний кросовер iCar 03 і спорткар iCar GT.

Моделі iCar коштуватимуть у районі 150 000 – 400 000 юанів (800 тис – 2,3 млн гривень). У рамках бренду iCar компанія Chery анонсувала співпрацю з великим китайським виробником акумуляторів CATL і оголосила про запуск ще й акумуляторного бренду Ener-Q, під яким вироблятимуть натрій-іонні батареї. Вони мають меншу щільність заряду порівняно з літій-іонними і довше заряджаються, але при цьому дешевші у виробництві, безпечніші, екологічніші та здатні до роботи в широкому діапазоні температур.

Повідомляється, що для iCar розроблено віртуального асистента i-VA – дівчину з ефектними формами, яка стане свого роду візуалізованим аналогом ChatGPT, тобто зможе відповісти буквально на будь-які запитання користувача завдяки постійному доступу до нейромережі.

Кросовер iCar 03 буде корисний любителям відпочинку на природі: його незграбний дизайн і короткі звіси обіцяють хорошу геометричну прохідність. Він має такі габарити: 4200/1830/1700 мм, колісна база – 2700 мм. Технічні подробиці поки що не повідомляються, але відомо, що кросовер матиме кілька режимів для різних типів поверхонь і буде щедро оснащений сучасними електронними асистентами, включно з автопілотом 2-го рівня.

Електричне купе iCar GT поки що не має технічного опису, але зрозуміло, що салон має посадкову формулу 2+2. Кермо у формі штурвала нагадує ігрову консоль, центральний екран мультимедіа доповнений сенсорною панеллю, що виступає з центрального тунелю. По всьому периметру видно світлові панно, що створюють ефект потоку. Аналогічні панелі можна знайти і зовні iCar GT, а також фари і ліхтарі у вигляді літери Т і унікальний дизайн колісних дисків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Chery

Останні записи

Jaguar представив прощальний F-Pace напередодні переходу на електромобілі

Jaguar відзначає завершення доби свого розкішного позашляховика F-Pace випуском спеціальної версії 90th Anniversary Edition. Ця…

17.05.2024

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024