Авто

Представлено Volkswagen ID.7 – німецький конкурент топовим електрокарам Tesla

Share

Нарешті ми дочекалися Volkswagen ID.7. Після численних анонсів електричний наступник Passat був офіційно представлений. Це справді важливий автомобіль у модельному ряду німецького виробника, який є демонстрацією можливостей інженерів Volkswagen і своєрідною рукавичкою, кинутою Ілону Маску та іншим брендам, що спеціалізуються на виробництві електрокарів.

Volkswagen ID.7 заснований на платформі MEB, як і ID.3 або Audi Q4 e-tron. Однак ID.7 набагато довший за ці два автомобілі, його довжина становить 5 метрів, а колісна база – майже 3 метри. Коефіцієнт аеродинамічного опору становить лише близько 0.23 (залежно від комплектації). Це, в поєднанні з потужним акумулятором, повинно забезпечити дійсно значний запас автономності. Volkswagen обіцяє до 700 км пробігу згідно з циклом WLTP у топових версіях ID.7.

 

Автомобіль дебютує в задньопривідному компонуванні з електродвигуном на 286 к.с., що здається не великою потужністю порівняно з іншими електрокарами, але більшості людей цього має вистачити для динамічної їзди. Прискорення 0-100% відбуватиметься приблизно за 6 секунд, а далі можна очікувати на появу версій з повним приводом та збільшеною потужністю.

На борту топової конфігурації задньопривідного ID.7 буде встановлений акумулятор загальною ємністю 91 кВтг, а в дешевшій версії – 82 кВтг. Максимальна потужність зарядки становитиме 200 і 170 кВт відповідно.

Volkswagen ID.7 має мінімалістичний інтер’єр, у якому увагу привертають лише два елементи – кермо та великий центральний екран із діагоналлю 15 дюймів. Водій також зможе використовувати проекцію на лобовому склі з підтримкою доповненої реальності та звукову систему Harman Kardon потужністю 700 Вт. ID.7 очікувано “напханий” передовими системами безпеки, наприклад, функцією допомоги при зміні смуги руху на автомагістралі. Крім того, є сидіння з охолодженням і підігрівом, які обладнані датчиками вимірювання температури та вологості, завдяки чому зможуть забезпечувати комфортні умови для пасажирів в автоматичному режимі.

Очікується, що Volkswagen ID.7 надійде в автосалони цієї осені. Ціну оголосять ближче до старту продажів і тут німцям доведеться дуже постаратися – Tesla нещодавно значно знизила ціни на весь модельний ряд своїх авто.

Очікується, що Volkswagen ID.7 надійде в автосалони цієї осені. Ціну оголосять ближче до старту продажів і тут німцям доведеться дуже постаратися – Tesla нещодавно значно знизила ціни на весь модельний ряд своїх авто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Volkswagen

Останні записи

Нова Toyota RAV4 (2025): що про неї відомо

Через шість років після запуску поточного покоління знаменитого японського кросовера RAV4 компанія Toyota готова провести…

07.10.2024

Експерти пояснили, чому не варто ігнорувати воду у вихлопній трубі автомобіля

У холодну пору року нерідко можна помітити, як із вихлопних труб автомобілів тече вода або…

07.10.2024

Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Серпень 2024 року став важливим етапом для хетчбека Dacia Sandero, який знову посів перше місце…

07.10.2024

Нова версія Audi A7 вперше буде представлена ​​у новому типі кузова

Незважаючи на нову назву, наступний Audi A7 продовжить конкурувати із традиційними конкурентами поточного A6, такими…

07.10.2024

На тизері показали новий Jeep Compass 2025 з повним приводом

Автомобільний гігант Stellantis представив перший тизер повністю оновленого кросовера Jeep Compass 2025, натякаючи на різноманітність…

07.10.2024

Nissan Leaf відкликають через можливу небезпеку загоряння

Десятки тисяч машин Nissan Leaf потрапили під відгук з міркувань безпеки. Автовиробник стверджує, що високовольтна…

07.10.2024