Авто

Флагманський електрокросовер Porsche виявиться 1000-сильним

Share

Компанія Porsche розробляє для майбутнього флагманського кросовера новітні електромотори, які зможуть розвивати до 1000 к.с. Як пише Auto Motor und Sport, на ринку великий електромобіль з’явиться не раніше 2027 року: компанії потрібен час на практичну реалізацію низки інноваційних технологій.

Новий електрокросовер, який зараз відомий під позначенням Porsche K1, компанія проєктує вже три роки. З чуток, базуватиметься він на новітній платформі SSP з 900-вольтовою архітектурою. Її розробка поки що не завершена, але очікується, що нова електросистема дозволить поповнювати енергозапас батареї до 80% лише за 15 хвилин.

Інноваційні електродвигуни отримають власну систему охолодження. Це допоможе їм видавати пікову потужність протягом тривалого часу, яка як раз і становитиме 1000 сил. Номінальна ж виявиться менша – 650 к.с. Кожен електромотор забезпечать своєю одношвидкісною коробкою передач з механічним блокуванням диференціала.

У шасі Porsche K1 застосують пневмоелементи з можливістю зміни кліренсу та керовані задні колеса, здатні повертатися на кут до 5 градусів.

Нова флагманська модель може стати останнім батарейним Porsche у нинішньому десятилітті. Компанія вже запланувала кілька батарейних прем’єр, серед яких електричні версії кросоверів Macan і Cayenne, а також нове сімейство 718. Найбільший і найпотужніший електромобіль Porsche з’явиться тільки після них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Porsche

Останні записи

Що обов’язково потрібно зробити з автомобілем перед зимовим сезоном

Іноді зима настає раптово, дивуючи комунальні служби та деяких автомобілістів. Тому про підготовку машини до…

06.10.2024

Чому гібридні авто із зарядкою від розетки не подобаються американцям

Незважаючи на те, що плагін-гібриди (PHEV) здаються логічним переходом до електричних автомобілів, американці не поспішають…

06.10.2024

Керівник BMW попередив про можливу торгову війну між Євросоюзом і Китаєм

Бос BMW передрік торговельну війну між Євросоюзом і Китаєм. Гендиректор баварського концерну Олівер Зіпсе емоційно…

06.10.2024

Як обрати якісні китайські шини: на що звернути увагу

У автомобілістів було достатньо часу та можливостей переконатися в тому, що більшість сучасних авто з…

06.10.2024

Анджеліна Джолі виставила на продаж свій Ferrari 250 GT 1958 року

Рідкісні «Феррарі» завжди коштують дорого. Це стосується навіть автомобілів, які продаються у вкрай жалюгідному стані.…

06.10.2024

Нове покоління Chevrolet Equinox вийшло на тестові заїзди

Компанія Chevrolet розпочала тестові випробування нової генерації свого популярного кросовера Equinox. Машина виїхала на обкатку…

06.10.2024