Авто

Rolls-Royce представила найдорожчий новий автомобіль у світі

Share

Автовиробник Rolls-Royce представив перший створений на замовлення автомобіль під назвою Boat Tail вартістю 28 мільйонів доларів. Другий екземпляр вийшов ще дорожчим.

Таких авто буде випущено всього три, і другий екземпляр поки що лідирує за своєю ціною і презентабельністю. Коли-небудь бачили авто вартістю 30 млн доларів?

У 2021 році на Concorso d’Eleganza Villa d’Este відбулася прем’єра його першого Boat Tail – зробленого на замовлення творіння, яке сьогодні очолює список найдорожчих нових автомобілів у світі та коштує 28 мільйонів доларів.

Загалом Rolls-Royce планує випустити три автомобілі цієї серії. І, судячи з тенденції, кожен наступний буде дорожчим за попередній. Другий Boat Tail обійдеться покупцеві, який замовив його, вже в 30 мільйонів доларів. Кожне авто робиться вручну з листового алюмінію, червоного дерева і з використанням найякісніших комплектуючих.

У 2022 році компанія Rolls-Royce представила другий із трьох ексклюзивних екземплярів кабріолета Boat Tail. Його дебют відбувся на Конкурсі елегантності Вілла д’Есте в Італії. Замовником виступив бізнесмен, якій продовжує сімейну справу з видобутку перлів. Основа другого екземпляра Boat Tail – платформа Architecture of Luxury “восьмого” Phantom. Машина схожа на гоночну яхту початку XX століття. Такого ефекту домоглися завдяки кузову машини, який складається з цілісних листів алюмінію з мінімальною кількістю стиків. Проєкт Boat Tail розпочався із серії з чотирьох перлинних раковин із колекції клієнта, які надихнули Rolls-Royce на створення такого унікального кольору. Автовиробник називає його одним із найскладніших кольорів, створених на замовлення.

У кожному з двох розділених відсіків багажника Boat Tail міститься все необхідне для пікніка в парку, включно зі столовими приборами, пофарбованими в колір автомобіля, і стравами з відповідними акцентами. Також на “задній палубі” автомобіля можна висунути парасольку, яка йде в комплекті і дає змогу створювати тінь у сонячну погоду.

Інтер’єр продовжує унікальний зовнішній вигляд, доповнений горіховим шпоном, шкірою коньячного та устричного кольорів, а також рожевим золотом і перламутровими акцентами. Родзинкою є класичний годинник у центрі приладової панелі, виконаний із перламутру з колекції клієнта. Rolls-Royce Boat Tail II дебютував на березі озера Комо, Італія, минулими вихідними і знайде свій дім у приватному музеї колекції автомобілів покупця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Rolls-Royce

Останні записи

Нова Toyota RAV4 (2025): що про неї відомо

Через шість років після запуску поточного покоління знаменитого японського кросовера RAV4 компанія Toyota готова провести…

07.10.2024

Експерти пояснили, чому не варто ігнорувати воду у вихлопній трубі автомобіля

У холодну пору року нерідко можна помітити, як із вихлопних труб автомобілів тече вода або…

07.10.2024

Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Серпень 2024 року став важливим етапом для хетчбека Dacia Sandero, який знову посів перше місце…

07.10.2024

Нова версія Audi A7 вперше буде представлена ​​у новому типі кузова

Незважаючи на нову назву, наступний Audi A7 продовжить конкурувати із традиційними конкурентами поточного A6, такими…

07.10.2024

На тизері показали новий Jeep Compass 2025 з повним приводом

Автомобільний гігант Stellantis представив перший тизер повністю оновленого кросовера Jeep Compass 2025, натякаючи на різноманітність…

07.10.2024

Nissan Leaf відкликають через можливу небезпеку загоряння

Десятки тисяч машин Nissan Leaf потрапили під відгук з міркувань безпеки. Автовиробник стверджує, що високовольтна…

07.10.2024