Авто

Названо найлегший електричний суперкар у світі

Share

Електричний суперкар Apex Motors AP-0 був представлений у Сполучених Штатах як Attucks Apex AP0  цього року на конкурсі Amelia Concours D’Elegance у Флориді з невеликою допомогою колишнього учасника Fugees Вайклефа Джина, який навіть написав пісню про «найлегший електричний суперкар» у світі .

Концепт AP0 був представлений у 2020 році і тепер він офіційно представлений на ринку. Головною особливістю новинки стала дуже мала вага  1200 кг, що майже вдвічі менше, ніж важить Rimac Nevera – 2150 кг.

Розроблений у Великій Британії та вироблений в Америці Attucks Apex AP0 використовує задній електродвигун потужністю 650 к.с. , А заявлений час розгону 0-96 км / год складає всього за 2,3 секунди.

Акумуляторна батарея має ємність 90 кВт/год і встановлена ​​внизу в автомобілі, і коли концепт був показаний ще в 2020 році, були згадки про лазерні промені лідара і голографічні функції доповненої реальності, але жодна з них не з’явилася в серійній моделі .

При ціні в 350 000 доларів AP0 був розроблений тією ж людиною, яка доклала руку до створення Elemental RP1 , легкого спортивного автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння, який важить всього 595 кг , пропонуючи при цьому 320 к.с. потужності.

Що стосується участі Вайклефа Джина у всьому цьому, Apex Motors повідомляє, що запуск AP-0  у Сполучених Штатах відбувся у співпраці з Attucks Futures and Technology, заснованою виконавцем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024

Новий кросовер Dacia Stepway показали на неофіційних зображеннях

У гамі компанії Renault та її суббренду Dacia версія Stepway завжди була призначена для того,…

17.05.2024

Один з найбільш непривабливих автомобілів у світі повернеться як конкурент Renault Duster

На початку квітня цього року в Мережу випливли плани концерну Stellantis, що володіє брендом Fiat,…

17.05.2024