Авто

До українського дебюту готується новий кросовер

Share

Абсолютно нова Mazda CX-60 розширює модельний ряд кросоверів бренду. Це перша із двох великорозмірних моделей сімейства Large Product Group на новій платформі, яка буде представлена ​​в Україні протягом 2023 року.

Про це повідомляє прес-служба виробника, передає OBOZREVATEL . Mazda CX-60 відкриває нову епоху в історії бренду. Преміальний кросовер уособлює все, що компанія вкладала у власну ДНК протягом попередніх 100 років – від витонченої стилістики екстер’єру та інтер’єру до численних технологічних інновацій та надзвичайних можливостей персоналізації.

Mazda CX-60 передає елегантність новітніх розробок філософії дизайну Kodo, що поєднуються з міцністю статури SUV класичного компонування.

Дизайн фар незвичайний для Mazda. На відміну від попередніх моделей, на CX-60 лампи розташовані вертикально, а L-подібний світловий підпис створює новий вираз. Також новий кросовер оснащений легкосплавними дисками діаметром 20 дюймів.

Наступна еволюція технології фарбування Mazda Takuminuri дозволила створити новий колір Rhodium White. Він доповнив Soul Red Crystal і Machine Gray як третій фірмовий колір Mazda. Загалом для екстер’єру доступні сім кольорів без доплат.

Стильна центральна консоль наче пронизує салон спереду назад. Широка панель приладів має безперервні лінії, що проходять через бічні вентиляційні отвори в обшивку дверей, посилюючи почуття простору салону. Висота нового сидіння налаштовується без зміни пози, кермо регулюється по нахилу в діапазоні 45 мм та вильоту в діапазоні 70 мм.

Революційна система персоналізації Mazda Driver Personalisation System автоматично розпізнає водія за обличчям та миттєво налаштує автомобіль відповідно до його особистих уподобань. Це стосується не лише положення сидіння, керма, дзеркал та проекційного дисплея, а також налаштувань клімат-контролю та аудіосистеми. Людино-машинний інтерфейс HMI утворюють TFT-LCD панель приладів водія, проекційний дисплей і 12,3-дюймовий екран нової мультимедійної системи MZD Connect.

CX-60 одержала вдосконалену версію акустичної системи Mazda Harmonic Acoustics. Для топових комплектацій пропонується аудіосистема Bose з 12 динаміками із цифровою обробкою сигналу SoundStage та технологіями BassMatch, Centrepoint 2 Surround та Audio Pilot 2 Noise Compensation. Бездротовий Apple CarPlay та дротовий Android Auto, а також бездротова зарядка для смартфонів входять до стандартного обладнання всіх комплектацій.

Модель заснована на новій масштабованій архітектурі Skyactiv Multi-Solution з поздовжнім розташуванням двигуна. Лінійка силових агрегатів складається із двох бензинових двигунів: 4-циліндровий Skyactiv-G об’ємом 2,5л. (192 л.с) з прямим упорскуванням пального та новий 6-циліндровий турбований Skyactiv-G MHEV об’ємом 3,3 л. (284 к. с.) – найпотужніший двигун Mazda за всю історію бренду.

Шестициліндровий двигун Skyactiv-G 3.3 оснащений системою м’якого гібрида MHEV з використанням 48-вольтового стартера-генератора M Hybrid Boost та системою I-Stop. Завдяки M Hybrid Boost, новий двигун Mazda поєднує в собі високу потужність із відмінною економією палива та низьким рівнем викидів. Розгін від 0 до 100 км/год – всього 6,9 с., а максимальна швидкість сягає 219 км/год.

Для обох силових установок пропонується трансмісія з новою 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач та системою повного приводу Mazda i-Activ AWD. Система Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive) пропонує на вибір чотири їздові режими – звичайний, спортивний, для руху по бездоріжжю та буксирувальний, що забезпечує оптимальний контроль та задоволення від водіння за будь-якого сценарію та обраного маршруту. Унікальна технологія контролю руху зменшує крен на поворотах, стабілізуючи автомобіль на високих швидкостях та підвищуючи впевненість водія.

CX-60 отримала найвищу оцінку п’ять зірок безпеки від Euro NCAP. Запорукою безпеки на найвищому рівні є широкий спектр систем допомоги водієві i-Activsense. На моделі дебютували кілька нових технологій. Серед них – система кругового огляду See-Through View наступного покоління з розширеним полем огляду на низьких швидкостях, помічник спуску по схилах Hill Descent Control (HDC) та вдосконалений адаптивний круїз-контроль (i-ACC). Також автомобіль оснащений набором інших систем активної безпеки i-Activsense.

Mazda CX-60 має довжину 4745 мм, ширину 1890 мм, висоту 1680 мм, а колісна база складає 2870 мм. Ширина салону на рівні плечей становить 1504 мм на передніх сидіннях (на 44 мм більше, ніж у CX-5) та 1441 мм – на задніх (на 50 мм більше, ніж у CX-5). Об’єм багажника складає 570 л і може збільшуватися до 1148 л при складених задніх сидіннях і до 1726 л при навантаженні до стелі.

CX-60 пропонується у трьох комплектаціях: стартова Exclusive-Line та дві топ-версії Premium-Line та Premium-Sport. Початок продажів очікується у червні 2023 року. Ціни стартують із 1862900 грн. Детально з цінами та комплектаціями можна ознайомитись у офіційних дилерів Mazda, які вже приймають замовлення на новий кросовер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Mazda

Останні записи

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024

Четверте покоління Volkswagen Scirocco показали на перших зображеннях

Компанія Volkswagen припинила виробництво моделі Scirocco у 2017 році, так і не запланувавши для нього…

18.05.2024

Складено список середньорозмірних кросоверів із найнижчою витратою палива

Заправка автомобіля – одна з головних статей витрат під час експлуатації машини, оснащеної ДВЗ. Сьогодні…

18.05.2024

Skoda вивела на тести новий компактний електрокросовер Elroq

Наприкінці цього року Skoda має намір представити компактний електричний кросовер під назвою Elroq. Його прототипи…

18.05.2024

Нове покоління Hyundai Palisade всередині буде майже як Range Rover

Минулий рік ознаменувався для Hyundai прем'єрою його великого кросовера Santa Fe, який отримав більш строгий…

18.05.2024