1. «Проблемні» машини

Перш ніж розповідати про проблемні автомобілі, давайте визначимося, які автомобілі відносити до таких. У них може бути один із перерахованих або відразу кілька факторів:

  • приховані дефекти, що виникли внаслідок аварій;
  • скручений пробіг;
  • обмеження у ДІБДР на реєстраційні дії;
  • перебування у заставі;
  • робота в таксі та каршерингу;
  • інші чинники, що знижують ліквідність авто.

До речі, в ході дослідження з’ясувалося, що найпопулярніші автомобілі з пробігом зазвичай мають погану історію і ставляться до проблемних. Тим не менш, попит на них зростає пропорційно до пропозиції. Фахівці рекомендують перед покупкою авто робити ретельний огляд та звірку з інформаційною базою ДІБДР або іншими сервісами.

2. Автомобілі із прихованими дефектами після ДТП

Найчастіше до дорожньо-транспортних пригод потрапляють автомобілі «Хенде Соляріс». Також до найаварійніших авто відносяться “Кіа Ріо”, “Фольксваген Поло”, “Тойота Камрі” та “Лада Пріора”. Тим не менш, ці машини лідирують на вторинному ринку за кількістю пропозицій.

Згідно з рейтингом аварійних автомобілів, господарі яких найчастіше звертаються до страхових кампаній з полісу каско, лідирують паркетники та позашляховики. Водночас страховики скаржаться, що їм нема чим ремонтувати автомобілі по ОСАЦВ, оскільки ціни на запчастини суттєво зросли.

3. Скручений пробіг

Скручування пробігу характерне для таких автомашин, як “Тойота Ленд Крузер Прадо”, “Форд Фокус”, “Шкода Октавія”, “Рендж Ровер Спорт” і та ж “Лада Пріора”, яка потрапила в антирейтинг вже за двома параметрами.

4. Перебування у заставі

Найчастіше продають такі автомобілі, що перебувають у заставі у банків: “Рендж Ровер Спорт”, “Кіа Ріо”, “Шкода Октавія”, “Хенде Соляріс”, “Лада Гранта” та “Тойота Камрі”. Як бачимо, не тільки “Лада Пріора” потрапляє в антирейтинг більше, ніж за одним фактором.

5. Обмеження на реєстраційні дії

Лідерами з обмежень на реєстраційні дії є автомобілі преміального сегменту: “Рендж Ровер Спорт”, “Мерседес-Бенц” С- та Е-класу, “БМВ” п’ятої серії. Також туди потрапили не надто дорогі “Тойота Камрі”, “Хенде Соляріс”, “Фольксваген Поло”, “Кіа Ріо”, “Форд Фокус”.

6. Робота в таксі та каршерингу

Що стосується роботи в таксі та каршерингу, то тут “помічені” машини переважно бюджетного сегменту: “Хенде Соляріс”, “Кіа Ріо”, “Фольксваген Поло”, “Шкода Октавія”, “Рено Логан”. Згадайте, які автомобілі до вас приїжджають, коли ви замовляєте таксі економ!