Авто

Представлено електричний Peugeot Е-308: два кузови та 400 км на одному заряді

Share

Компанія Peugeot представила електричні версії хетчбека та універсала 308 нового покоління (дебютували минулого року). Електромобіль під назвою E-308 отримає лише один двигун та одну відносно компактну батарею на 54 кВт*год, з якою зможе проїжджати без підзаряджання понад 400 км. У продажу в Європі п’ятидверки з’являться у 2023 році.

Електромотор на передній осі хетчбека та універсала розвиває 156 к.с. і 260 Нм крутного моменту. Динамічні характеристики електромобілів Peugeot поки що не наводить. Також компанія обіцяє ближче до старту продажів уточнити і дані щодо запасу ходу E-308.

Енергосистема новинки підтримує зарядку акумуляторів від 100-кіловатних станцій. У цьому випадку на поповнення енергозапасу з 20 до 80% потрібно 25 хвилин. На Peugeot E-308 встановлюються літій-іонні акумулятори, але в конструкції використовуються також нікель, марганець і кобальт.

Поповненню енергії має сприяти і особливий режим роботи силової установки під назвою Brake, що забезпечує максимальний рівень рекуперації. Крім нього передбачені передналаштування Eco, Normal та Sport.

Електромобілі практично не відрізняються від стандартних Peugeot 308 зовні. Проте компанія заявляє про підвищену аеродинамічну ефективність новинок, яку забезпечують зокрема нові панелі днища та спеціально розроблені колісні диски на 18 дюймів із шинами з низьким опором коченню.

Повністю запозичений у звичайних Peugeot 308 та інтер’єр з фірмовим «цифровим кокпітом». Однак електромобілі будуть продаватися тільки в багатих версіях, які за умовчанням оснащені, наприклад, 10-дюймовим центральним екраном, проєкційним дисплеєм та матричною оптикою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Peugeot

Останні записи

Нова Toyota RAV4 (2025): що про неї відомо

Через шість років після запуску поточного покоління знаменитого японського кросовера RAV4 компанія Toyota готова провести…

07.10.2024

Експерти пояснили, чому не варто ігнорувати воду у вихлопній трубі автомобіля

У холодну пору року нерідко можна помітити, як із вихлопних труб автомобілів тече вода або…

07.10.2024

Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Серпень 2024 року став важливим етапом для хетчбека Dacia Sandero, який знову посів перше місце…

07.10.2024

Нова версія Audi A7 вперше буде представлена ​​у новому типі кузова

Незважаючи на нову назву, наступний Audi A7 продовжить конкурувати із традиційними конкурентами поточного A6, такими…

07.10.2024

На тизері показали новий Jeep Compass 2025 з повним приводом

Автомобільний гігант Stellantis представив перший тизер повністю оновленого кросовера Jeep Compass 2025, натякаючи на різноманітність…

07.10.2024

Nissan Leaf відкликають через можливу небезпеку загоряння

Десятки тисяч машин Nissan Leaf потрапили під відгук з міркувань безпеки. Автовиробник стверджує, що високовольтна…

07.10.2024