Авто

Представлено позашляховик Range Rover Sport нового покоління (фото)

Share

Концерн Jaguar Land Rover презентував Range Rover Sport третього покоління. Новинка розділила модульну платформу MLA-Flex із представленим у жовтні минулого року флагманським Range Rover п’ятого покоління. Крім того, автомобіль отримав повнокероване шасі, втратив постійний повний привід на користь системи з муфтою підключення передньої осі, в лінійці моторів ставку зробили на рядні 3,0-літрові “шістки” Ingenium.

У цілому нині Range Rover Sport нового покоління зберіг пізнавану зовнішність, і з певних ракурсів подібність з моделлю колосальне. При цьому габаритні розміри трохи збільшились, а колісна база виросла на 74 мм до 2977 мм. Новинку можна дізнатися за прихованими дверними ручками, горизонтальними ліхтарями та вузькою світлодіодною оптикою з переривчастою лінією ДХО. Також відзначимо виставлені напоказ вихлопні патрубки — вони справжні, а не фейкові, як багато сучасних кросоверів. Кузов у ​​нового Range Rover Sport дуже обтічний: коефіцієнт аеродинамічного опору Сх становить 0,29.

По шасі новинка багато в чому уніфікована із Range Rover п’ятого покоління, який представили у жовтні минулого. Так, спереду у нового Range Rover Sport підвіска на подвійних поперечних важелях, ззаду – п’ятиважільна конструкція. Зауважимо, що адаптивна пневмопідвіска входить у стандартне оснащення, а задня вісь може повертатися на ті ж 7,3 градуси. Адаптивні пневмостійки дають можливість змінювати дорожній просвіт у діапазоні від 216 до 281 мм. Максимальний кут в’їзду – 33 градуси, кут з’їзду – 30 градусів, кут рампи – 26,9 градуса, глибина броду, що долається – 900 мм.

В офіційному описі новинки немає згадок про знижувальну передачу в роздавальній коробці, а система повного приводу у Range Rover Sport третього покоління, по суті, кросоверна, з багатодисковою муфтою відбору потужності на передню вісь. На бездоріжжі ця муфта примусово блокується, а на асфальті за сприятливих умов повністю розмикається і автомобіль їде на задньому приводі, заощаджуючи паливо. У задньому мосту є активний диференціал з електроннокерованим блокуванням.

Інтер’єр нового Range Rover Sport дуже схожий на флагманську модель, однак є й важливі відмінності – видозмінена 13,7-дюймова цифрова панель приладів, у рульового колеса три спиці, а блок керування кліматичною установкою зроблений під іншим кутом. Головний пристрій однаковий: Land Rover робить ставку на сенсорний дисплей діагоналлю 13,1 дюйма із системою Pivi Pro, бездротовими оновленнями та функцією голосового керування. Топова 1430-ватна аудіосистема Meridian має 29 гучномовців з функцією активного шумоподавлення, в кожному підголовнику крім центрального заднього розміщені по чотири динаміки.

Сюрпризу по лінійці моторів теж немає – у багатьох версій Range Rover Sport будуть 3,0-літрові 6-циліндрові турбоагрегати сімейства Ingenium з помірно-гібридною «доважкою». Також запропоновані гібридні модифікації, що заряджаються, з батареєю ємністю 31,8 кіловат-години (і запасом ходу виключно на електротязі до 77 кілометрів за стандартом EPA). На вершині гами знаходиться 8-циліндрова модифікація з 4,4-літровим двигуном BMW.

Лінійка дизельних версій включає: D250 (249 л.с., 600 Нм), D300 (300 л.с., 350 Нм) та D350 (350 л.с., 700 Нм), кожен з дизелів за бажанням доступний з 48- вольтовою м’якогібридною «доважкою» (MHEV) у вигляді асистуючого ДВС стартер-генератора та невеликої буферної батареї. Рядним бензиновим “шісткам” м’якогібридна “доважка” покладено за замовчуванням, таких версій дві: P360 (360 л.с., 500 Нм) і P400 (400 л.с., 550 Нм). Коробка передач – лише 8-ступінчаста АКПП від фірми ZF.

Plug-in гібридних версій теж дві, обидві зроблені на базі бензинової рядної “шістки”, до “автомата” ZF пристикований 105-кіловатний електромотор. Модифікація P440e видає 440 л . і 620 Нм, а P530 – 530 л.с. та 750 Нм). На вершині лінійці моторів знаходиться бензинова модифікація P530 з 4,4-літровим V8 BMW N63 (530 к.с., 750 Нм), з таким агрегатом Range Rover Sport може прискорюватися з місця до 100 км/год за 4,5 секунди.

Новий Range Rover Sport у бензинових, дизельних та гібридних версіях вже доступний для замовлення, ціни вже відомі – у США новий автомобіль коштує від 83 до 122 тисяч доларів, у Великій Британії від 79 тисяч фунтів стерлінгів, у Німеччині – від 93 тисяч євро. Перша партія позашляховиків буде у топовому виконанні First Edition із двигуном V8. Про перспективи нового Range Rover Sport на російському ринку немає інформації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Range Rover

Останні записи

Hyundai Motor Group розробляє інноваційний кросовер Genesis GV70 EREV

Hyundai Motor Group активно працює над створенням інноваційного автомобіля з розширеним діапазоном електричного ходу (…

21.05.2024

Оголошено старт продажу Volkswagen ID.7 Tourer 1ST Edition

Volkswagen представив обмежену серію ID.7 Tourer 1ST Edition, яка буде випущена тиражем всього 140 екземплярів.…

21.05.2024

Tesla Cybertruck «втратив» кузовні панелі внаслідок ДТП

На американському сайті власників Tesla Cybertruck обговорюють фотографії, зроблені після аварії одного з пікапів. На них видно,…

21.05.2024

Суд дозволив водіям не показувати документи на блокпості

Після вторгнення росії на блокпостах часто перевіряють українських водіїв. Поліцейські та військові перевіряють їх, пасажирів…

21.05.2024

За що водія можуть залишити без прав через встановлення ГБО: важливо знати

В Україні останнім часом переобладнання автомобілів на газобалонне обладнання (ГБО) стало дуже популярним. Як повідомляє…

21.05.2024

BMW готує відразу кілька гучних прем’єр, які будуть представлені вже найближчими днями

Захід Concorso d'Eleganza Villa d'Este, який пройде найближчими днями, ознаменується для баварського автовиробника BMW цілою…

20.05.2024