Авто

Названо ТОП-5 недорогих містких моделей авто для непростих часів

Share

Сьогодні ми стикнулися з випробуваннями. Країна у війні, і люди шукають бодай якоїсь впевненості у завтрашньому дні. Не в останню чергу багато залежить і від машин, які ми маємо, які нас рятуватимуть, які нам так необхідні тепер.

Воєнний час диктує особливі вимоги до автомобілів: вони повинні бути надійними, коштувати не дорого і мати багато місця. У цьому записі ми в uamotors зібрали п’ять найдоступніших 7-місних нових автомобілів, які можна придбати новими в ЄС. Деякі з них не менш актуальні в Україні сьогодні, інші – скоро неодмінно стануть такими. Переважно вони є мінівенами та пасажирськими венами (пиріжками), що надає очевидну перевагу в комфорті і практичності, а відносною перевагою автомобілів класів «мінівен» та «пасажирський вен» перед седанами чи кросоверами є їх безапеляційна «сімейність», тобто, як би парадоксально не звучало, саме клас MPV є найбільш універсальним для пересічної родини. До слова, сам акронім MPV утворений словами Multi-Purpose Vehicle – тобто мультизадачний транспортний засіб.

1. Dacia Jogger – субкомпактний універсал підвищеної місткості

Dacia Jogger пробився на ринок семимісних автомобілів і має всі необхідні інгредієнти для успіху. Пара крайніх задніх сидінь не важать дуже багато, тому їх можна легко встановити або зняти, а якщо залишити їх в гаражі, то залишиться величезний 699-літровий багажник. Як не дивно, третій ряд сидінь досить просторий навіть для дорослих.

Dacia добре відома низькою вартістю своїх моделей. От і Jogger коштує менше половини, ніж ви заплатите за більшість автомобілів у цьому списку. Навіть топова модель Extreme коштує дешевше за Volkswagen Polo в базовій версії.

2. Volkswagen Caddy – пасажирський вен

Уявіть собі Volkswagen Golf, який остаточно схибнувся на практичності, і вийде Volkswagen Caddy. Добре це чи погано, більшість деталей інтер’єру «Каддіка» спільні з Golf, а стиль екстер’єру також нагадує культовий сімейний хетчбек Volkswagen. Він навіть їздить подібним чином, не лякаючи вас гігантськими кренами в поворотах, характерники для «пиріжків».

З дизельним двигуном та механічною коробкою передач Кедді буде достатньо надійним для таких тяжких умов, які сьогодні виникли в українців, а з сімома місцями та в повній комплектації це ще й дуже містка, затишна сімейна машина.

3. Citroen Berlingo / Peugeot Rifter – пасажирський вен

Citroen Berlingo технічно ідентичний до Peugeot Rifter, але має дещо іншу стилістику «передка» і скульптуру торпедо в салоні.

Ці фургони дозволяють легко сідати та виходити з задніх сидінь завдяки широким розсувним дверям, які використовуються за покликанням саме на тісних автостоянках. Ці французькі моделі, як і у випадку з «пиріжком» Фольксвагеном Кедді, мало приховують своє комерційне походження, але є це плюсом для простору, оскільки навіть люди, які сидять у третьому ряду сидінь, не скаржаться на брак місця.

4. Citroen C4 Grand Picasso – мінівен

Таке враження, що Citroen С4 Grand Picasso існує з незапам’ятних часів, але це все ще один із найпрактичніших семимісних автомобілів на ринку. Важливо те, що він також є одним з найдешевших.

C4 Гранд Пікассо осьаннього покоління це просторий, легкий для посадки і висадки, з чудовою оглядовістю автомобіль. Він економічний і комфортабельний, тому ідеально підходить для сімей. Окрім цього, Сітроен воістину чарівний всередині, де центрально розташована приладова панель задає не менше шарму, ніж панорамне лобове скло чи трьохсекційні підголовники.

5. Volkswagen Touran – мінівен

Наскільки нудненько виглядає Фольксваген Туран на фоні Сітроена. Очевидно, його з радістю обрали би ті, кому хочеться пересуватися на класичних форм та пропорцій, спокійній за обліком машині.

У стандартній комплектації Volkswagen Touran має сім сидінь, але останні два дійсно призначені для не регулярного використання. Ну або ж для дітей. Вони не такі просторі, як в інших моделях в списку, та зменшують багажник в об’ємі, але їх наявність додає мінівену додаткові бали універсальності. Це автомобіль, який підкуповує своєю практичністю та якістю салону. Подібність Турана до Golf’а привабить будь-кого, кому потрібно трохи більше місця, ніж має Golf.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Волошин Михайло

Опублікував
Волошин Михайло

Останні записи

Найсильніший у світі Corvette вперше показав своє «обличчя»

Незабаром після анонсу General Motors кабріолет Chevrolet Corvette ZR1 2025 був помічений фотошпигунами. Chevrolet планує…

03.05.2024

Lynx Motors виводить на ринок електричні версії DeLorean та Ford GT

Компанія Lynx Motors представила дві нові моделі: електричний позашляховик GT1e, заснований на Ford GT, та…

03.05.2024

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024