Авто

Названо найдешевші нові автомобілі для таксі в Україні

Share

1. FIAT Qubo

Почнемо з маленького пиріжка. Незважаючи на досить невеликі габарити, ФІАТ Кюбо, завдяки своїй об’ємній компоновці є напрочуд містким автомобілем і через це ідеально підходить для таксі. Об’єм багажника 330 л. Дорожній просвіт: 15 см.

Ціна за такий субкомпактний пасажирський вен в Україні стартує з 13 000 доларів. При цьому вам пропонується надійний атмосферний 1,4-літровий бензиновий двигун, що видає 77 к. с. потужності. Навіть у такій початковій версії цей «каблучок» оснащений чотирма подушками безпеки, хілл-холдером, електрорегулюваннями бокових дзеркал та автоматичними склопідйомниками на передніх дверях. Кондиціонер з’являється в дорожчій версії, а разом з ним і круїз-контроль, супутникова навігація та інше.

От і виходить, що продукт відділу FIAT Professional є надійним, доступним і просторим другом, який буде економічним та маневреним у міській експлуатації для таксі. Так, оснащення базової версії буде скромним, але за такі гроші це ніяк не викликає претензій. Оглядовість, до речі, це ще один плюс в скарбничку ФІАТ Кюбо.

2. Kia Rio

Кіа Ріо в кузові седан – ще одна дуже хороша покупка. Невеликий за розмірами седан все одно є доволі практичним і просторим автомобілем. А головне – тихим! Адже на те він і седан, що багажний відсік начисто відмежований від салонного простору, а значить що би ви туди не завантажили – а об’єм тут аж 480 літрів – стукіт і грюкіт не буде турбувати нікого з пасажирів. Самі-то знаєте, як на наших дорогах підкидає і трусить на вічних нерівностях. Дорожній просвіт, до речі, в Кіа вже 16 см.

Ріо стартує в Україні з відмітки в 14 700 доларів. Це буде російської зборки автомобіль з 100-сильним 1.4-літровим атмосферним бензиновим агрегатом. Як і ФІАТ Кюбо, Кіа Ріо за умовчанням комплектується системою допомоги при старті вгору та системою екстреного гальмування. Дзеркала у колір кузова оснащені електроприводом та підігрівом, є кондиціонер, регулювання керма та крісла водія за висотою, передні електросклопідйомники.

У підсумку маємо: просторий і комфортний класичний седан з дуже навіть щедрим базовим оснащенням – це Кіа Ріо. А за додаткову плату можна ще більше розшити список опцій. Прикро лише, що везуть його сюди з заводу Hyundai-Kia в Санкт-Петербурзі.

3. Skoda Scala

Шкода Скала – це чеський бюджетний компактний хетчбек. Він є представником того ж розмірного сегменту, що і модель Octavia – клас С – проте коштує менших грошей. Його стартова ціна в Україні – від 17 200 доларів. За дану суму у вашому розпорядженні довговічний атмосферний мотор 1.6 (110 к.с.) і 5-ступенева «механіка». Попри те, що Скала – це хетчбек, багажник тут великий – цілих 467 л. Зрештою, і салон тут дуже навіть просторий. А ось дорожній просвіт міг би бути вищими – у «чешки» лише 15 см під днищем.

От в салоні у Шкоди – кардинально інша пісня! Навіть у найдешевшій комплектації інтер’єр Скали є значно сучаснішим та багатшим, ніж у ФІАТа Кюбо і навіть Кіа Ріо. Все-таки, вища класом машина. Ергономіка – відмінна, як і слід очікувати від продукції концерну Volkswagen AG, тоді як шумоізоляція від зовнішнім звуків також не викликає ніяких нарікань.

Найкращий у підбірці у Шкоди і рівень безпеки, з великим відривом. Радує наявність світлодіодних фар головного світла уже в базовій версії. Так, підвіска у Шкоди традиційно жорсткувата, а у випадку Скали – стійкість на дорозі і емоції за рулем є доволі середніми. Ще відштовхуючим фактором можна вважати не низьку початкову вартість, а також кошторис опцій та обслуговування – тут все не так весело, як у випадку ФІАТів або, скажімо, Дачії.

4. FIAT Doblo Maxi

За такого здорованя – і такі скромні гроші! ФІАТ Добло продається в Україні лише у виконанні «Максі», тобто з подовженою колісною базою, і коштує при цьому лише від 17 300 доларів – прямо як Шкода Скала. От тільки багажник при цьому вам дістанеться об’ємом 900 літрів, а за додаткову плату можна замовити повноцінний третій ряд сидінь, тобто Добло буде 7-місним.

Щодо технічної сторони питання, то в базовій комплектації на Добло буде встановлено 1.4-літровий атмосферний бензиновий двигун потужністю 95 к.с. Разом з ним – 5-ст. механічна трансмісія. Ламатися тут рішуче нічому. Шкода, що дорожній просвіт є низькуватим – всього-на-всього 15 см.

Зате переваги культового «пиріжка» важко переоцінити: тут тобі і МАКСимальна місткість, і купа простору для різного роду багажу та речей, і надійна силова установка, і банально зручність в експлуатації. Під останнім слід розуміти такі речі як зсувні задні бокові двері, високу посадку за рулем та бездоганну оглядовість. Звісно, динаміки від такого пасажирського вену чекати марно – особливо, коли 7-місний Добло буде під зав’язку забитий пасажирами та різною їх поклажою. Проте кого це хвилює, якщо функція цієї машини не ганяти по треку, а перевозити людей в комфорті та спокої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Волошин Михайло

Опублікував
Волошин Михайло

Останні записи

Honda готова до чергового рестайлінгу конкурента Hyundai Solaris

Лінійка Honda на ринках, що розвиваються, включає в себе не тільки добре відомі седани Civic…

09.05.2024

CAR Magazine вибрав найкращий електричний спортивний автомобіль

Hyundai IONIQ 5 N продовжує дивувати автомобільний світ своїми досягненнями, ставши найкращим електричним спортивним автомобілем…

09.05.2024

Новий гіперкар Bugatti отримає метровий мотор потужністю 1000 кінських сил

Новий гіперкар Bugatti отримає двигун метрового класу потужністю 1000 к.с. У 2024 році вперше в…

09.05.2024

Kia придумала нову назву для кросовера дешевше за 500 тисяч гривень

Південнокорейський автовиробник розробляє новий субкомпактний кросовер, який стане найдоступнішим позашляховиком у своїй лінійці. Автомобіль вже…

09.05.2024

Lamborghini зніме з виробництва суперкросовери Urus Performante та Urus S

Lamborghini виводить з виробництва суперкросовери Urus Performante та Urus S. Через чотири роки після першої…

09.05.2024

Lexus ES натякає на майбутнє електромобілів із ES350e та ES500e

Наприкінці 2021 року було представлено повністю електричний Lexus ES, що нагадує оновлену версію існуючої моделі.…

09.05.2024