Авто

У яких авто витрата палива менше і більше заявленого

Share

Британський журнал WhatCar провів масштабне дослідження за споживанням пального автомобілями – а саме, з’ясував, як реальна витрата палива відрізняється від того, який заявляється офіційно, повідомляє АвтоПортал.

За основу колеги взяли дані, які отримали в ході своїх експериментів, а також інформацію щодо споживання пального від самих виробників. Останні, до слова, покладаються на новий всесвітній стандарт (методику) визначення витрати палива WLTP, який діє з 2019 року. Раніше ж до уваги бралися числа, певні по циклу NEDC – на сьогоднішній день він вважається застарілим.

Як і інші тести, випробування WhatCar проводилися в лабораторних умовах, проте вони були максимально наближені до реальних (моделювання пересування в місті, селищі / селі, на шосе …) на відміну від тих же вимірів по WLTP і NEDC.

А ось які результати вийшли з певною моделлю (ТОП-5 кращих і гірших)

У яких авто витрата менше заявленого

5. Honda Civic Type R

На п’ятому місці – Honda Civic Type R. 320-сильний спорт-хетч виявився на 9,2% економічніше, ніж показав тест WLTP, чого ніяк не можна було очікувати від такої потужної моделі.

4. Dacia / Renault Duster

Відразу за Цивик йде Dacia / Renault Duster з бензиновим двигуном потужністю 130 к.с. Популярний франко-румунський кросовер вже зарекомендував себе відмінним співвідношенням ціни і якості, а економічність 1,3-літрового мотора привносить йому лише додатковою привабливості. Автомобіль споживає на 10,1 відсотка менше заявленого.

3. Volkswagen Up!

Невеликий легкий міський автомобіль, який показав на 10,5% кращий результат, ніж в офіційних тестах. До речі, сама економічна модель в цьому списку.

2. Honda CR-V Hybrid

На другому місці в рейтингу знаходиться гібрид, – і знову Honda. В разі з CR-V бензиновий двигун не виконує тягову роль – йому відведена роль генератора (енергії для основного електромотора). Таким чином, ДВС зазнає мінімальних навантажень, а, отже, споживає набагато менше палива. При цьому випробування ВатКар показало, що він ще й витрачає на 12,3% менше заявленого.

1. Ford Ranger (дизельний)

Ренжер далеко не найекономічніший автомобіль, однак у нього найменша різниця серед всіх по реальному і заявленому запасу ходу. Цілих 18,6%!

У яких авто витрата більше заявленого

5. Audi A3 Sedan

Audi A3 в версії 35 TFSI – перший у списку аутсайдерів. Він витрачає на 16% більше, ніж говорить WLTP.

4. Renault Clio e-tech

Четверте місце серед самих «ненажерливих» автомобілів зайняв гібридний Renault Clio. У тесті він витратив палива на 19,6% більше заявленого.

3. Ford Fiesta

На третьому місці розташувався Ford Fiesta з 1,0-літровим бензиновим двигуном потужністю 155 к.с. Двигун, як видно, продуктивний і при цьому очікувано «апетитний». Різниця – на рівні 20%.

2. Suzuki Swace

А на передостанньому місці знаходиться гібрид Suzuki Swace, який показав результат на 21,6% гірше, ніж на випробуваннях по WLTP.

1. BMW 420d

Нарешті, останній автомобіль антіТОП – BMW 420d. Згідно з тестом WhatCar, у нього різниця в споживанні палива складає 26,4% (більше заявленого).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Skoda вивела на тести новий компактний електрокросовер Elroq

Наприкінці цього року Skoda має намір представити компактний електричний кросовер під назвою Elroq. Його прототипи…

18.05.2024

Нове покоління Hyundai Palisade всередині буде майже як Range Rover

Минулий рік ознаменувався для Hyundai прем'єрою його великого кросовера Santa Fe, який отримав більш строгий…

18.05.2024

Представлений CyberTrailer із сонячними панелями для пікапа Tesla Cybertruck

Living Vehicle представила новий CyberTrailer – розкішний причіп із сонячними панелями, створений для власників Tesla…

18.05.2024

Знайдено всі переваги та недоліки кросовера Hyundai Mufasa

Експерт вирішив протестувати новий кросовер Hyundai Mufasa та поділитися своїми враженнями про його характеристики. Дана…

18.05.2024

Tesla піднімає ціни на Model 3 Performance, незважаючи на затримки постачання

Tesla представила оновлену Model 3 Performance 23 квітня, викликавши велику цікавість. Електромобіль отримав більше потужності, кращу ефективність та…

18.05.2024

Компанія Ford готує розширення лінійки Mustang

Ford розглядає можливість розширення лінійки Mustang після успішного запуску електрокросовера Mach-E під цим брендом. У…

18.05.2024