Авто

Автомобіль на сонячних батареях готується вийти на ринок

Share

Компанія Lightyear змогла залучити інвестицій в розмірі 110 мільйонів доларів, щоб вивести на ринок свій електромобіль на сонячних батареях. Очікується, що модель з’явиться в продажу в 2022 році.

Lightyear, стартап, який займається розробкою електромобілів на основі сонячної енергії, оголосив про отримання 110 мільйонів доларів в рамках фінансування, які дозволять йому вивести свій автомобіль на ринки. Компанія придбала популярність, коли була виділена з Solar Team Eindhoven, яка по суті є групою студентів інженерних спеціальностей Технічного університету Ейндховена, які брали участь в світовому змаганні по сонячної енергії зі своїми енергетичними позитивними сонячними автомобілями Stella і Stella Lux. Ці автомобілі виробляли більше енергії, ніж споживали.

Solar Team Eindhoven навіть недавно представила також і сонячний будинок на колесах, але Lightyear став повноцінним автомобільним гравцем, а не студентським проектом, оголосивши ще в 2019 році про намір випустити седан з вбудованими сонячними батареями, що дозволило йому забезпечити колосальний запас ходу в 725 кілометрів на основі циклу WLTP.

«Ми досягли кордону фінансування в 110 мільйонів доларів за допомогою однієї з найбільших міжнародних страхових компаній в Нідерландах, кооперації DELA. Ця інвестиція узгоджується з їх довгостроковим акцентом на стійкості. Разом ми можемо працювати над нашою спільною місією щодо забезпечення чистою мобільності всім і всюди », – заявили в компанії.

Як зазначив генеральний директор і співзасновник компанії Лекс Хефслот, визнання інвесторів є свідченням їх впевненості в Lightyear. Завдяки наданому довірі компанія зможе рости і впровадити ексклюзивну модель Lightyear One на ринок в 2022 році. Слід зазначити, що цей автомобіль не буде дешевим, так як стартова ціна складе близько 170 000 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Які авто купують українці: названо лідерів квітня

У квітні українці зареєстрували понад 5,7 тисячі нових легкових авто. У лідерах Toyota, Renault і Volkswagen.…

01.05.2024

Експерт розповів, коли ввімкнення круїз-контролю небезпечне для водія

Сучасні автомобілі оснащуються безліччю корисних опцій, що спрощують водіння і роблять його більш комфортним. Директор…

01.05.2024

Peugeot випускатиме спорткари завдяки новому підрозділу

Компанія Peugeot розкрила плани розширення свого модельного ряду за рахунок збільшення кількості високопродуктивних моделей, натякаючи…

01.05.2024

Mercedes-Benz презентував «оновлений» S-Class

Флагманський седан Mercedes-Benz S-Class пройшов плановий рестайлінг. Він отримав ряд сучасних функцій, а також два нові відтінки…

01.05.2024

Суперкросовер Ferrari Purosangue отримає 980-сильну версію

Восени 2022 року відбулася прем'єра першого в історії Ferrari кросовера — модель Purosangue стала одним…

01.05.2024

Відбувся офіційний дебют Skoda Octavia Sportline Business

Skoda продовжує радувати шанувальників новими версіями своїх автомобілів, і останній додаток до лінійки Octavia -…

01.05.2024