Авто

Toyota представила новий позашляховик Land Cruiser під індекcом «300» (ФОТО)

Share

Компанія Toyota представила нове покоління флагманського позашляховика Land Cruiser, модель після зміни генерації отримала індекс 300. Довгоочікувана прем’єра відбулася в рік 70-річчя культового сімейства автомобілів. Toyota Land Cruiser 300 продовжує традиції свого знаменитого сімейства, зберігши кращі якості попередників – рамну конструкцію, постійний повний привід і видатну позашляхову геометрію.

У плані дизайну екстер’єру позашляховик зберіг впізнаваний рельєф капота, однак нова оптика все ж зажадала зміни штампів крил. Повністю світлодіодні фари стали трохи вущі. Решітка радіатора значно зросла в розмірах. Вона отримала потужне хромоване обрамлення і сильно видається вниз. Бампер знайшов складну форму з масою вставок.

Задня частина моделі позбулася дутих форм. Змінено дизайн ліхтарів, кришка багажника і бампер. На п’ятій двері відсутня хромована накладка, що проходить через всю ширину.

Toyota Land Cruiser 300 побудований на новій архітектура TNGA , на яку поступово переходять всі моделі японського автовиробника. А в основі позашляховика найбільша платформа GA-F , на якій будуть базуватися всі флагманські моделі Toyota і Lexus . При цьому Land Cruiser зберіг у своїй основі рамну конструкцію. Більш того, вона була серйозно модернізована. Несучі частини рами виконані з суцільнометалевих елементів високоміцної сталі, з’єднаних лазерним зварюванням. У порівнянні з Land Cruiser 200 загальна жорсткість збільшилася на 20%, а вага зменшилася на 200 кілограмів. При цьому точна маса автомобіля поки не розголошується.

Габаритні розміри і колісна база машини залишилися точно такою же, як і у попередника. Довжина «двохсотки» становить 4 950 міліметрів, колісна база рівна 2 850 міліметрів, а важить автомобіль 2,58 тонни. Дорожній просвіт новинки – 230 міліметрів, а кути в’їзду і з’їзду досягають 32 і 26,5 градуса відповідно (майже стільки ж і у «двох сотень»).

Підвіска теж зазнала серйозних змін: збільшений хід передніх амортизаторів, змінено положення задніх, з’явилася система E-KDSS нового покоління – активні стабілізатори поперечної стійкості, які електроніка може налаштовувати незалежно один від одного. Вона допомагає зменшити крен на асфальті і збільшити артикуляцію коліс на бездоріжжі.

Всередині автомобіля змін нітрохи не менше, ніж зовні. Над центральною консоллю з’явився широкий дисплей інформаційно-розважальної системи, його діагональ складає 12,3 дюйма. Нижче – дефлектори, під ними розташована панель з кнопками управління підігрівом, вентиляцією сидінь і швидкістю і потужністю обдування. Далі – фізичні клавіші управління мультимедіа, під ними є слот для компакт-дисків і бездротова зарядка для телефону.

Toyota Land Cruiser 300 обзавівся комбінованою цифровою передньою панеллю, яка представляє собою з’єднання аналогових приладів з традиційними шкалами і 7-дюймового кольорового дисплея, на який виводиться інформація з бортового комп’ютера. З’явився і 10,5-дюймовий проекційний дисплей і система активного придушення звуку двигуна вкупі з поліпшеною шумоізоляцією.

Головна фішка, розроблена спеціально для нашого ринку, – це можливість запуску двигуна за відбитком пальця. Можна внести відбитки чотирьох водіїв: разом з цим електроніка збереже для кожного з них положення сидіння, керма, налаштування клімат-контролю, дзеркал, проекційного дисплея і мультимедійної системи.

На першому етапі запуску на українському ринку Toyota Land Cruiser 300 буде доступний з новим бензиновим двигуном V6 об’ємом 3,5 літра, оснащеним подвійним турбонаддувом. Потужність мотора становить 415 кінських сил і 650 Нм крутного моменту. Силова установка працює в парі з новою 10-ступінчастою АКПП. Така зв’язка здатна прискорювати атомобіль з місця до 100 км / год всього за 6,7 секунди. Налаштування двигуна забезпечують рівну тягу у всьому діапазоні оборотів, що зручно як при русі в місті, так і на бездоріжжі.

Пізніше з’явиться шестициліндровий 3,3-літровий турбодизель, що розвиває максимальну потужність в 299 к.с. і піковий крутний момент в 700 Нм.

Водійські асистенти на Land Cruiser 300 умовно можна поділити на два типи. Перша група підходить для допомоги водієві в умовах міської експлуатації, а друга покликана допомогти на бездоріжжі.

Позашляховик оснащується системою вибору режимів руху Multi-Terrain Select , яка отримала нові режими Auto і «Глибокий сніг» . Система допомоги при русі по бездоріжжю Multi-Terrain Monitor з функцією проекції простору під днищем автомобіля отримала нові 3D-види. Система підтримки постійної швидкості на бездоріжжі Crawl Control тепер працює практично безшумно.

За безпеку водія і пасажирів в дорозі відповідає пакет систем активної безпеки Toyota Safety Sense останнього покоління.

У перший рік продажів Toyota Land Cruiser 300 буде пропонуватися тільки в 5-місній версії. Пізніше з’явиться варіант з третім рядом сидінь, який тепер буде складатися в рівну підлогу в багажнику. Російські ціни на новий позашляховик на даний момент не оголошені, однак відомо, що модель отримає спецверсію, випущену в 70-річного ювілею сімейства Land Cruiser .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Land Cruiser

Останні записи

Новий Volkswagen Scirocco хочуть повернути до 2028 року

На початку 2024 року німецька автомобільна преса опублікувала чутки про плани керівництва Volkswagen повернути в…

06.05.2024

Hyundai відкладає запуск оновленої трирядної Creta

Hyundai відклала прем'єру оновленої Сreta із трьома рядами. Нещодавно на індійський ринок вийшла рестайлінгова Hyundai…

06.05.2024

Компанія Renault повністю розкрила оновлений кросовер Captur: подробиці про комплектації та вартість

У країнах Європи починається продаж оновленого Renault Captur 2024. Зокрема, в Іспанії його вже можна…

06.05.2024

Audi змінює курс: що чекає на шанувальників бренду

Гернот Делльнер, новий глава Audi , узяв на себе відповідальність за перезапуск марки і вже…

06.05.2024

Названо причини, чому не можна нехтувати правилами заправки автомобіля

Запитання правильної заправки автомобіля завжди актуальні, оскільки від цього залежать не тільки витрати на паливо,…

06.05.2024

Далеко поїдуть: Skoda представила нові версії Kodiaq та Superb

Skoda внесла значні оновлення до своєї модельної лінійки, представивши нові версії Kodiaq і Superb 2024…

06.05.2024