Авто

Названі найбільш і найменш надійні марки автомобілів

Share

Британський журнал WhatCar представив новий рейтинг надійності машин. На цей раз мова піде про найбільш і найменш надійних автомобільних марках, повідомляє АвтоПортал.

Дослідження базується на основі опитування майже 13 000 автомобілістів: останніх запитували про те, які, власне, машини вони водять, з якими поломками стикалися за останні 12 місяців експлуатації, як довго вирішувалася проблема ремонту і у скільки їм обійшлося усунення несправності (несправностей). Всього в дослідженні взяли участь 175 моделей від 31 виробника автомобілів, для кожної з яких вивели унікальну оцінку надійності. І вже після цього колеги з Туманного Альбіону склали рейтинг надійності брендів, виходячи з отриманих даних з певною моделлю.

Найнадійніші марки автомобілів

10. BMW

Рейтинг надійності: 95,2%

BMW посіла перше місце в чотирьох з дванадцяти класів автомобілів. Зіркою “баварців” виявилася 1-Серія попереднього покоління – її рейтинг надійності склав 99,2%; за нею йде X1, який набрав 98,1% очок. Крім того, похвали удостоїлися 5-Серія в кузові Е39, її визнали найбезпечнішим розкішним седаном, а також 2-Серія в кузові купе і кабріолет – обидві машини виявилися найнадійнішими в своїх сегментах.

9. Mazda

Рейтинг надійності: 95,2%

Дві моделі Mazda – CX-3 і Mazda 6 – набрали цілих 98,0% очок за надійність, що зробило їх другими по надійності в своєму класі. Далі йде MX-5 з показником 93,3%. Середній рейтинг надійності дорівнює 95,2% – як у BMW.

8. Honda

Рейтинг надійності: 95,3%

Honda Jazz – це не тільки дуже практичний хетчбек, але і дуже надійний – 99,0%. Також безвідмовної машиною є Honda CR-V: найсвіжіша модель набрала 97,9%, а попереднє покоління – 94,8%.

7. Kia

Рейтинг надійності: 95,9%

Чемпіони корейського бренду – кросовер Sportage і седан преміум-класу Optima, рейтинг яких становить трохи більше 96%. Трохи нижче них знаходиться плагін-гібрид Niro, який заробив 95,8%.

6. Hyundai

Рейтинг надійності: 96,3%

Далі йде ще одна корейська марка – Хендай. Найбільший бал – 99,3% – набрав хетчбек i20, за ним слід «менший брат» i10 з результатом 98,8%. Також згадується гібрид Ioniq, який набрав 97,4%.

5. Skoda

Рейтинг надійності: 96,4%

При проведенні опитування все три власника міського автомобіля Citigo заявили, що їхні автомобілі ні разу не зламалися за рік, що дало Citigo ідеальну оцінку – 100%. Якщо ж потрібен більш просторий автомобіль, Superb стане чудовою альтернативою з показником 98,3%.

4. Mini

Рейтинг надійності: 96,8%

Mini Countryman визнали найнадійнішим компактним кросом марки, його рейтинг – 98,3%. Відразу за ним йде Clubman з оцінкою в 97,1%, а ось культовий Cooper набрав 96,1%.

3. Toyota

Рейтинг надійності: 97,7%

Автомобілі Тойота завжди вважалися одними з найнадійніших, і рейтинг ВотКар – тому підтвердження. Як і Skoda Citigo, хетч Aygo також отримав оцінку надійності в 100% від своїх власників. Далі йде трохи більший Yaris, на рахунку якого 99,7%. Гібридні моделі Toyota також показали високу надійність: Corolla отримала 98,4%, а Auris – 97,4%.

2. Mitsubishi

Рейтинг надійності: 97,9%

Друге місце в загальному рейтингу надійності «Митсу» забезпечив плагін-гібрид Outlander, заробивши аж 97,8%. Тільки 13% власників таких кросів повідомили про будь-які проблеми за минулий рік.

1. Lexus

Рейтинг надійності: 98,7%

Нарешті, вершина списку. І знаходиться на ній Лексус, який зараз в основному пропонує гібриди, що виглядає ще більш вражаюче (враховуючи складність конструкції таких авто). При проведенні опитування найвищі оцінки набрали кросовери NX і RX – більше 99%.

Найменш надійні марки автомобілів

3. Tesla

Рейтинг надійності: 88,6%

У Tesla багато проблем з якістю виготовлення старших Model S і X. Ймовірно, через це вона виявилася в аутсайдерах. Проте, її майбутнє виглядає багатообіцяючим. Більш нова Model 3 знаходиться в лідерах надійності серед електромобілів – 99,4%.

2. Renault

Рейтинг надійності: 87,6%

Не на користь Рено зіграв Renault Kadjar – власники цих кросоверів оцінили в 88,6%. Однак трохи менший SUV Captur виявився досить надійним – 95,0%.

1. Land Rover

Рейтинг надійності: 78,2%

Автомобілі Land Rover традиційно підтвердили свою високу ломучесть. Найменш ж надійними машинами цієї марки виявилися Discovery Sport і Range Rover Sport – вони набрали по 73,1% і 74,2% відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Geely представила стильний кросовер Galaxy E5. Він з’явиться за межами Китаю

Перший погляд на новий Geely Galaxy E5: буде і версія з правим кермом. Geely розширює…

07.05.2024

Експерт з’ясував, чи безпечно повністю заправляти бак автомобіля

Якщо паливна система автомобіля пошкоджена внаслідок аварії, повний бак може підвищити ризик пожежі через велику…

07.05.2024

Skoda презентувала нові версії своїх Kodiaq та Superb

Skoda внесла значні оновлення до своєї модельної лінійки, представивши оновлені версії моделей Kodiaq і Superb…

07.05.2024

Нове покоління Toyota Fortuner: розкрито подробиці

Toyota планомірно оновлює всю свою лінійку позашляховиків. Слідом за Land Cruiser і Land Cruiser Prado…

07.05.2024

Tesla має намір брати з власників Model Y до 2000 доларів за розблокування прихованого діапазону ходу

Гендиректор Tesla Ілон Маск заявив, що версія Model Y Standard Range здатна подорожувати так далеко,…

07.05.2024

Subaru запускає продажі універсала WRX Sportwagon з “механікою”

Універсал Subaru WRX з механікою з'явиться в Америці. Але не у США. Практичний WRX з…

07.05.2024