Авто

Експерти назвали рейтинг найнадійніших автомобілів віком від 3 до 10 років

Share

Німецький автоклуб ADAC склав рейтинг автомобілів, які найчастіше і найрідше ламаються в дорозі. Окремо експерти зібрали дані по кількість несправностей в цілому, а також дефекти, виявлених в електрокарах. Про це повідомляє  Автопортал.

В основу дослідження ADAC лягла інформація про поломки у 109 моделей автомобілів (20 брендів) у віці від 3 до 10 років, які відбувалися на дорогах Німеччини в 2020 році. При цьому до уваги бралися абсолютно будь-які несправності, за винятком зупинок через неправильно заправленого палива або порожнього бака – такі «поломки» є винятковою відповідальністю водіїв. І ось які результати вийшли на виході.

Перше місце по ненадійності зайняв автомобіль гольф-класу: 10-річний Kia Ceed показав рівень поломок в 52,7%. В ADAC відзначили, що свіжіші Кіа «ходять» практично без нарікань, а ось у старих моделей проблем багато. Найчастіше несправності пов’язані з акумулятором, генератором, паливним насосом, ланцюгом приводу ГРМ і свічками запалювання.

Аналогічну картину поломок демонструє Hyundai i20 (42,2%). Крім свічок запалювання, проблеми доставляли стертер і дверні замки. Такі ж поломки характерні і для моделі, яка замкнула ТОП-3 антирейтингу – Kia Sportage (38,6%).

Крім того, проблеми були відзначені у таких авто, як Seat Alhambra VW Sharan,  Opel Insignia, Nissan Qashqai,  Ford S-Max, Renault Kangoo  (причина – той же акумулятор, електроніка, генератор, замки і т.д.). У всіх цих машин рівень поломок становить в межах 32-30%.

А ось які моделі показали хорошу надійність, так це представники німецького преміум: Audi A3, A4, A5, Q3 і Q5 виявилися «надзвичайно надійними», а BMW 1, 2, 3, 4, X1, X3, а також Mini – «дуже надійними ». Відразу за моделями цих двох марок йдуть Mercedes A-Class, CLA, GLA, а також C-Class, GLC і GLK.

Однак не обійшлося також і без сюрпризів: безвідмовність показали і «бюджетники», такі, як малолітражки FIAT Punto і Dacia Sandero.

В цілому в ADAC відзначили, що в 2020 році на німецьких дорогах сталося 3,386 мільйона поломок. Цифра вражаюча, однак це на 10% менше, ніж було зафіксовано в 2019 році. Таке велике падіння пов’язане з тим, що німці просто стали менше їздити – очевидно, через пандемію і карантинних обмежень. При цьому кількість несправностей, виною яких був акумулятор (на них припадає найбільша частка), що цікаво, зросла – до 46,3% у 2020 році проти 41,8% в 2019-м.

Нарешті, що стосується електромобілів, то, згідно зі статистикою ADAC, у них та ж основна проблема, що і звичайних авто – більшість відмов (аж 54%) пов’язано з маленькою 12-вольтової батареєю (не плутати з тягової АКБ). А ось на основний акумулятор, а також силову установку і систему зарядки доводиться невелика кількість поломок (лише 4,4%).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024