Авто

Компанія Audi представила нові електричні кросовери Audi Q4 e-Tron і Q4 Sportback e-tron

Share

Audi розсекретила компактний електричний паркетник Q4 e-tron. Причому разом із звичайною версією представлений відразу і Q4 Sportback e-tron в стилі крос-купе.

У компанії з Інгольштадта вже є пара електричних кросоверів e-tron і  e-Tron Sportback. Брати Q4 не тільки компактніші (довжина кузова – 4590 мм проти 4901 мм), а й побудовані на іншій платформі. Якщо в старших моделях застосовується архітектура MLB Evo , спочатку розроблена для машин з ДВЗ і вже після конвертована під електроустановку, то для Q4 задіяна виключно електрична MEB від  Volkswagen . На ній побудований, зокрема, Volkswagen ID.4 .

Зовні Q4 e-tron майже не відрізняється від однойменного концепт-кара дворічної давності. Новинка витримана в фірмовому стилі Audi . Спереду вона нагадує зменшений флагманський кросовер Q8 . Замість решітки радіатора використовується імітує її за формою панель, за якою ховаються компоненти системи напівавтопілота. Над передніми і задніми арками привертають увагу об’ємні підштамповки. Відмінність Sportback – оригінальна задня частина кузова з спадаючої лінією даху.

Audi Q4 Sportback e-tron

Q4 e-tron отримав цифрову приладову панель і 10,1-дюймовий сенсорний дисплей системи MMI. В якості опції його розмір можна збільшити до 11,6 дюйма. На момент старту продажів це буде найбільший тачскрін серед всіх моделей Audi . У кросовера також є проекційний дисплей нового покоління, особливість якого – ефект доповненої реальності (ідентичний 70-дюймової панелі, встановленої на відстані 10 метрів від водія). У медіасистему вшитий голосовий асистент «Ей, Ауді» (Hey, Audi).

У новинці застосовується спеціальний блок генерації зображень (PGU), вбудований в приладову панель. Яскравий РК-дисплей який направляє світлові промені на два дзеркала, а спеціальні оптичні компоненти поділяють частини для ближнього і далекого областей. В результаті створюється ілюзія, ніби зображення з’являється перед очима водія.

Audi Q4 e-tron

Для кросовера доступні кілька версій. Базовий варіант – Q4 35 E-tron з заднім електромотором (170 л.с.) і батареєю 52 кВт * год. Запас ходу – 335 кілометрів, час розгону з місця до 100 км / год – 9 секунд. У Q4 40 E-tron застосовується той же електромотор, але «розігнаний» до 204 к.с. Завдяки цьому прискорення з місця до 100 км / год складає вже 8,5 секунди. Плюс до цього АБК на 77 кВт * год забезпечує до 508 кілометрів пробігу на одній зарядці.

Audi Q4 e-tron
Audi Q4 Sportback e-tron

У Q4 50 E-tron додається передній електромотор. Сукупна потужність – 299 к.с. Такий автомобіль прискорюється до «сотні» за 6,2 секунди. Запас ходу при тій же ємності (77 кВт * год) скорочений до 475 кілометрів.

Audi Q4 e-tron і Q4 Sportback e-tron поставлять на конвеєр Volkswagen в німецькому місті Цвіккау вже в наступному місяці. Ціни в Німеччині починаються від 41 900 євро. Доплата за Sportback – 2 000 євро. Трохи пізніше кросовери повинні дістатися і до України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Audi

Останні записи

Ferrari 12 Cilindri: наступник 812 Superfast з атмосферним мотором

У модельному ряду Ferrari поповнення представлений суперкар 12Cilindri, який замінить 812 Superfast і буде таким…

03.05.2024

Найсильніший у світі Corvette вперше показав своє «обличчя»

Незабаром після анонсу General Motors кабріолет Chevrolet Corvette ZR1 2025 був помічений фотошпигунами. Chevrolet планує…

03.05.2024

Lynx Motors виводить на ринок електричні версії DeLorean та Ford GT

Компанія Lynx Motors представила дві нові моделі: електричний позашляховик GT1e, заснований на Ford GT, та…

03.05.2024

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024