Статті

Названо 5 авто, які ніколи не іржавіють

Share

Отже, я часто помічаю, що дуже багато хто не хоче купувати деякі автомобілі з-за того, що виробник не заявляє про оцинковку кузова. Так я розумію, що в нашій країні дуже суворий клімат, реагенти на дорогах, постійна сльота і як наслідок кузовам дуже важко без втрат пережити кожну зиму, але чи так це критично насправді і як багато автомобілів, які оцинковані?

Якщо ви дочитаєте цю статтю до кінця, то знайдете дуже корисну інформацію, як перевірити будь-який автомобіль і дізнатися яким способом і що саме оцинковано в ньому.

Що таке оцинковка і які види існують?

Оцинкування – це покриття металу тонким шаром цинку . Як довго не буде іржавіти оцинкований кузов, залежить від того, який вид використовується, ну і звичайно як господар стежить за своїм залізним конем.

Я назву три основних види оцинковки:

  • Найдешевший – це холодна оцинковка. Звичайно ж, такий тип застосовують при виробництві бюджетних автомобілів. Тут все просто, в грунт доданий цинк, який наноситься на кузов, відповідно до всіх порожнини потрапити він ніяк не може і ймовірність розвитку корозії найвища, тому якщо ви придбали бюджетний автомобіль і думаєте, що він у вас оцинкований, не поспішайте голосно хвалитися. Це звичайно краще, ніж звичайний метал, але все ж не найкращий варіант (будь-яка подряпина до грунту, якщо не обробляти, корозія забезпечена). Така обробка застосовується, наприклад на Hyundai Solaris і на всіх моделях Cherry.
  • Гальванічна оцинковка. Тут весь кузов занурюють в цинковий електроліт під дією струму. У такому вигляді ймовірність того, що оцинкований (принаймні всі внутрішні порожнини) підвищується.
  • Найдорожча і ефективна – це гаряча оцинковка. Коли кузов майбутнього автомобіля повністю занурюють в ємність цинком, розігрітим до високої температури (близько 440–480 градусів). У такому випадку всі порожнини заповнюються і ймовірність виникнення корозії знижується до мінімуму. Такий вид оцинковки застосовується тільки при виробництві преміальних автомобілів.

Ну і перейдемо до самих автомобілів. Один з доступних варіантів для всіх – це бренд Honda. Японці, в загальному то завжди були на висоті. А зокрема поговоримо про Honda CR-V .

Мало того, що автомобіль займає одне з лідируючих місць по надійності, так ще і кузов має гальванічну оцинкування, як і багато інших автомобілів марки Honda . Деякі екземпляри не мають навіть «рижиків» і це говорить про хорошу якість. Отже, купивши даний автомобіль ви практично ніколи не будете мати з ним проблем. Самі виробники дають гарантію на кузов (а точніше, поява наскрізної корозії – 12 років).

Далі йде концерн Volvo ( які до речі викупили Geely ). Так ось, практично на всіх автомобілях Volvo застосовується гаряча оцинковка і навіть є повністю алюмінієві деталі. Отже, чекати в такому автомобілі корозію доведеться дуже довго (навіть в наших суворих умовах експлуатації).

Далі поговоримо про Audi , саме вони стали першими випускати автомобілі з оцинковкою кузова і першим була Audi 80.

З тих давніх часів всі моделі Audi покривають кузов гарячою оцинковкою і дають гарантію на лакофарбове покриття 3 роки і 12 років на відсутність наскрізної корозії.

Далі буде марка Porsche . Вони також всі свої моделі якісно обробляють гарячим оцинкуванням (хоча виробник дає гарантію від наскрізної корозії всього 3 роки).

І на закуску BMW X5. Ця модель обробляється гальванічної оцинкуванням, що трохи гірше, ніж обробка Porsche і Audi, але ви можете побачити до сих пір багато старих автомобілів цього виробника в живому стані. В загальному, весь модельний ряд BMW має таку обробку і також присутні алюмінієві деталі.

Взагалі можна перераховувати багато автомобілів, так як зараз багато кузова стали більш стійкими до корозії і навіть Skoda Octavia, починаючи з 2013 року вже отримала гальванічну оцинкування, а до цього була тільки холодна. Також, Skoda Rapid отримала гальванічну оцинкування починаючи з 2012 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Українцям розповіли про наслідки за несплату штрафів за порушення ПДР

Українські водії мають два тижні, щоб заплатити штраф. Якщо вони зроблять це протягом перших 10…

06.05.2024

Пікапа BMW не буде. Але може з’явитися повноцінний позашляховик

BMW поставила хрест на ідеї пікапа. Старший віце-президент BMW з бренду та управління продуктами Бернд…

06.05.2024

Найнадійніші та ненадійніші автомобільні марки за версією європейців

Усі звикли до того, що більшість рейтингів надійності автомобілів публікується незалежними американськими аналітичними виданнями на…

06.05.2024

Новий Volkswagen Scirocco хочуть повернути до 2028 року

На початку 2024 року німецька автомобільна преса опублікувала чутки про плани керівництва Volkswagen повернути в…

06.05.2024

Hyundai відкладає запуск оновленої трирядної Creta

Hyundai відклала прем'єру оновленої Сreta із трьома рядами. Нещодавно на індійський ринок вийшла рестайлінгова Hyundai…

06.05.2024

Компанія Renault повністю розкрила оновлений кросовер Captur: подробиці про комплектації та вартість

У країнах Європи починається продаж оновленого Renault Captur 2024. Зокрема, в Іспанії його вже можна…

06.05.2024