Взагалі відео, в якому миготить новий Golf R, виклали в Мережу ще в середині жовтня, але глобальний офіс Volkswagen опублікував його лише зараз. Злить те що саму модель ми бачимо тільки на самому початку, потім нам чомусь показують давно представлений «заряджений» кросовер T-Roc R . Також марка поділилася сьогодні картинкою з кормою «гарячого» Гольфа: на багажних дверей красується новий логотип R, на тому місці, де у стандартній «пятідверки» є напис з назвою моделі. Презентація намічена на 4 листопада.

Одночасно в Volkswagen підтвердили, що новий Golf R отримав бензинову «турбочітвірку» 2.0 серії EA888, адаптивну підвіску DCC, електронну імітацію блокувань диференціалів XDS і повний привід «з вибірковим регулюванням крутного моменту на задній осі». Віддача і динамічні характеристики все ще не оголошені, в компанії лише заявили, що Golf R нового покоління стане найпотужнішою версією в історії моделі (очевидно, мається на увазі серійний варіант).

За неофіційними даними, дволітровий турбомотор «Еркі» видає 333 к.с. Хоча є й інший прогноз – деякі зарубіжні ЗМІ вважають, що моделі дістався 320-сильний варіант (420 Нм), як у Arteon R. Попередній VW Golf R був доступний з «турбочетвіркою» 2.0 потужністю 300-310 к.с. (380-400 Нм), п’ятидверний хетчбек з 7DSG першу “сотню” міг набрати за 4,7 секунди, максимальна швидкість – 250 км / г.