Авто

Викрадення автомобіля: водіям дали низку порад

Share

У МВС розкрили, як не стати жертвою автокрадіїв.

Міністерство внутрішніх справ України повідомило водіям, як не стати жертвою автокрадіїв. Інформацію оприлюднили у прес-службі відомства.

«Крадіжка з автомобіля – досить поширене явище та часто відбувається через безпечність самих власників. Зазвичай, зловмисники діють вночі, і лише вранці громадяни виявляють пошкодження автомобіля й відсутність у ньому своїх речей. Ми приготували для вас кілька порад, як не стати жертвою автокрадіїв.

Не залишайте цінні речі в салоні автомобіля
Задля зменшення ризику стати жертвою зловмисників, не залишайте сумки, телефони, реєстратори та інші цінні речі всередині автомобіля. Найгірше, що ви можете зробити для власного авто – привернути увагу нечесних на руку осіб, залишивши в салоні цінні речі.

Зачиняйте авто на замок та не залишайте ключі в замку запалювання
Зачиняти машину потрібно завжди, а не тільки коли ви йдете надовго у справах. Навіть на заправках, шиномонтажах, а особливо тоді, коли ви зупинились, щоб зайти в магазин. Також пам’ятайте найпростішу схему зловмисників, яка побудована на відволіканні водія. У той час коли один відволікає водія, розмовою чи проханням допомогти, його напарник швидко відчиняє задні двері та забирає з салону цінні речі.

Обирайте правильні паркувальні місця
У нічний час найкраще залишати свій автомобіль в гаражі чи на стоянці з цілодобовою охороною, якщо це не можливо, тоді варто підшукати освітлену ділянку в зоні дії камер відеоспостережень.

Встановіть надійну сигналізацію
У більшості сучасних автівок стоїть штатна сигналізація, яку вже навчились відмикати більшість автокрадіїв. А от електронна сигналізація, доповнена додатковими механічними засобами захисту, створить суттєві перешкоди зловмиснику для швидкого заволодіння вашими речами чи навіть автомобілем.

Пам’ятайте, цілісність ваших речей залежить, у першу чергу, від вас самих – вашої обережності та уважності. А якщо ви будете дотримуватися цих простих та корисних рекомендацій, то зможете убезпечити свою автівку від рук зловмисників», — йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024