Categories: Авто

Чим Skoda Kodiaq гірша і краща Hyundai Santa Fe і KIA Sorento Prime

Share

Експерти порівняли Skoda Kodiaq з Hyundai Santa Fe і KIA Sorento Prime і розповіли, чим чеський «ведмедик» гірший і кращий «корейців». Для тест-драйву був узятий «Кадьяк» у версії Scout з 2,0-літровим 180-сильним дизельним мотором. Корейські кросовери оснащені 2,2-літровим дизелем потужністю 200 «коней».

По-перше, експерти прийшли до висновку, що у Skoda Kodiaq слабка динаміка. Дизельний мотор занадто слабкий для такого великого кросовера і не здатний його «тягти». По-друге, у чеського «ведмедика» занадто жорстка підвіска, до того ж на 19-дюймових колісних дисках їхати не зовсім комфортно. На 17-х дисках їхати трохи легше, але «Кадьяк» все одно жорсткіше «корейців».

Третьою причиною, чому Skoda Kodiaq гірше Hyundai Santa Fe і KIA Sorento Prime, є незручність в салоні. У «чеха» менше місця на другому і третьому рядах сидінь, а центральний тунель заважає середньому пасажирові. Четвертої причиною є маленький багажник – у «Кадьяка» він дійсно менший, ніж у опонентів, але зате у нього є різні сіточки і органайзери, чим не можуть похвалитися «корейці».

Нарешті, п’ятою причиною, чим Skoda Kodiaq гірша Hyundai Santa Fe і KIA Sorento Prime, стала його коробка передач. Про слабкій надійності DSG і «тупості» не чув хіба що лінивий, тому експерти в черговий раз акцентували на цьому увагу.

Проте, у «Кадьяка» є свої переваги перед «Санта Фе» і «Соренто Прайм». Так, у чеського кросовера краще світло фар і ергономіка в салоні. Шумоізоляція «ведмедика» теж на вищому рівні, а робота системи мультимедіа ідеальна.

Також у Skoda Kodiaq краще керованість і вищий дорожній просвіт. Нарешті, останнім плюсом «чеха» є його більш приємна в порівнянні з «корейцями» ціна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Аналітики: продажі електрокарів зростуть у 2024 році

Цього року очікується, що глобальний продаж електромобілів досягнуть 17 мільйонів одиниць, про це заявили в…

28.04.2024

Названі найбезпечніші марки авто у світі

Виробники авто постійно вдосконалюють технології, щоб зробити керування максимально безпечним. Зовнішній вигляд, ціна та комфорт…

28.04.2024

Bentley анонсувала новий лімітований спорткар

Влітку 2022 року, за дебютом відкритого спорткара Bentley Mulliner Bacalar, який відродив традицію виробництва ексклюзивних…

28.04.2024

У нового кросовера Kia Sorento 2024 виявлено небезпечні проблеми

У двох Kia Sorentos 2024 року випуску під час дилерського огляду було виявлено несправність гідропідсилювача…

28.04.2024

Черги на кордоні – які пункти пропуску вже переповнені зранку

У неділю вранці (28 квітня) на кількох пунктах пропуску на українському кордоні утворилися черги. Водіїв,…

28.04.2024

Опубліковано перший тест-драйв Dacia Duster 2024

Перший тест нового гібридного Dacia Duster 2024 нового покоління провело видання L'automobile, яке розповіло про…

28.04.2024