Categories: Авто

Топ-10 найбезпечніших автомобілів 2019 року

Share

авіть відомі виробники іноді роблять далеко не найбезпечніші автомобілі. Тоді як молоді компанії можуть пропонувати найбільш просунуті технології, які врятують ваше життя. Про це свідчать краш-тести, проведені незалежною організацією Euro NCAP в 2019-м.

Наприклад, Volkswagen up! і Skoda CITIGO отримали всього по три зірки з п’яти можливих. Тоді як Tesla – новачок в автомобілебудуванні – демонструє стабільно високі показники. А її електромобілі визнані в Європі більш безпечними, ніж, наприклад, нові Volkswagen Golf і Toyota RAV4.

Не кращим чином проявив себе на тестах і новий Peugeot 208 – всього чотири зірки. В цілому, французи у цьому році далекі від лідерських позицій в плані безпеки.

А ось Mazda зробила гарний ривок. Її новинки – CX-30 і «трійка» – визнані кращими в категорії «безпека дорослих пасажирів і водія». А ось найбільш безпечні автомобілі для дітей цього року представили Mercedes і Subaru.

У загальному заліку кращими з точки зору безпеки, як пасажирів, так і пішоходів, в 2019-м фахівцями Euro NCAP були визнані наступні моделі, повідомляє MMR.net.ua.

Найбезпечніші автомобілі 2019

За результатами краш-тестів Euro NCAP

  1. Mercedes CLA

Нове покоління Mercedes CLA дебютувало на початку 2019 року. В оснащення увійшли «розумні» фари, панорамний дах, 18-дюймові колісні диски, спортивні крісла з інтегрованими підлокітниками, двозонний клімат-контроль, і система безключового доступу.

Напівавтономна система управління, запозичена для CLA у S-класу, за допомогою радарів сканує дорожнє полотно на відстані 500 метрів. Ця інформація використовується водійськими асистентами. Такими, як, наприклад, адаптивний круїз-контроль, асистент утримання в смузі руху або система виявлення пішоходів.

Крім того, CLA отримав і «розумну» світлодіодну оптику: кожна фара седана складається з 18 світлодіодів з індивідуальним управлінням.

  1. BMW Z4

У 2019 краш-тести проходило третє покоління родстера BMW Z4.

У базі родстер оснащується:

  • світлодіодними фарами;
  • спортивними кріслами з інтегрованим підголівниками;
  • трьохпозиційним перемикачем режимів руху;
  • адаптивним рульовим управлінням, що змінює зусилля і кут повороту керма;
  • системою попередження зіткнень з функцією визначення пішоходів;
  • системою контролю рядності руху.

У списку опцій також є гальмівна система M-Sport, адаптивна підвіска, диференціал з електронним блокуванням і адаптивна оптика.

Також для моделі доступні активний круїз-контроль з функцією повної зупинки, камера заднього виду, асистент виїзду з парковки, а також проекційний дисплей – вперше на родстері.

  1. Tesla Model 3

У 2019-м Tesla Model 3 вперше дісталася до краш-тестів в Європі. І відразу ж потрапила в «трійку» найбезпечніших автомобілів року. Більш того, електромобіль показав кращий результат за всю історію Euro NCAP за таким показником, як робота активних систем безпеки.

У стандартних випробуваннях – фронтальному і бічному ударах седан теж отримав гідні результати. За безпеку водія і дорослого пасажира Model 3 отримала 96%. Єдине вразливе місце виявили при лобовому зіткненні по всій ширині і зі стовпом.

У першому випадку неідеальним виявився захист пасажира – його оцінили лише як «достатній», а в другому випадку низьку оцінку Tesla отримала за захист водія.

  1. BMW 3 Series

Минулого року нова BMW 3 Series показала найкращий результат за останні три роки в сегменті великих сімейних седанів. За безпеку водія і дорослого пасажира новинка отримала 97%. Показник «німця» виявився навіть вище, ніж у Tesla Model 3.

Нова «трійка» BMW отримала багатий набір електронних асистентів водія:

  • активний круїз-контроль з функцією Stop&Go;
  • систему попередження про небезпеки при перестроюванні і наїзді ззаду;
  • систему допомоги при виїзді з парковки заднім ходом.

Також доступна система утримання в смузі з активним захистом від бічних ударів і асистент паркування, який здатний автоматично рухатися назад по раніше пройденої траєкторії на дистанції до 50 метрів.

  1. Subaru Forester

Subaru Forester – найбезпечніший кросовер 2019 року.

Новий «Форестер» оснащується постійним повним приводом з системою активного управління вектором тяги і позашляховим режимом X-Mode. Крім цього, доступні кілька профілів роботи керуючої електроніки, перемикатися між якими можна за допомогою системи SI-Drive.

У список оснащення кросовера входить система віддаленого запуску двигуна, електропривод дверей багажника, сім подушок безпеки, система автоматичного гальмування при русі заднім ходом, адаптивні фари, функція автоматичного управління дальнім світлом і фірмовий комплекс систем безпеки EyeSight.

  1. Tesla Model X

Перший європейський краш-тест Tesla Model X також пройшов у 2019-м. Модель стала найбезпечнішим електричним кросовером року.

За безпеку водія і дорослого пасажира Model X отримала 98%. Більш високого результату вдавалося досягти лише Mazda CX-30 – в середині жовтня цей автомобіль отримав 99%, що стало найвищою оцінкою в історії Euro NCAP.

  1. Volkswagen T-Cross

Маленький кросовер T-Cross став найбезпечнішою новинкою Volkswagen в 2019 році. Він показав вищий результат, ніж, наприклад, новий Golf.

В оснащення новинки входять:

  • світлодіодні фари;
  • адаптивний круїз-контроль;
  • система автоматичного перемикання ближнього світла на дальній;
  • система стеження за «сліпими» зонами;
  • система стеження за рядністю руху;
  • система попередження фронтальних зіткнень.
  1. Mazda 3

Mazda 3 – найбезпечніший автомобіль за всю історію компанії.

Набір допоміжних систем «трійки» включає інфрачервону камеру для контролю стану водія і рівня його уваги, систему стеження за автомобілями, що рухаються в поперечному напрямку спереду і адаптивний круїз-контроль.

  1. Skoda Scala

Scala – абсолютно нова модель Skoda. Автомобіль був запущений у виробництво в 2018 році.

У списку оснащення новинки – повністю світлодіодна оптика і адаптивний круїз-контроль. Система безпеки включає в себе дев’ять подушок безпеки, в тому числі бічні для пасажирів другого ряду.

  1. Mazda CX-30

CX-30 – новий компактний кросовер Mazda. У модельному ряду марки модель зайняла місце між CX-3 і бестселером CX-5.

Головною «фішкою» новинки стала безпеку. У 2019 за результатами краш-тестів CX-30 був визнаний кращим автомобілем за всю історію випробувань Euro NCAP в категорії безпека дорослих пасажирів та водія.

«Мазді» навіть вдалося втерти носа Volvo, моделі якої традиційно були кращими в плані безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024