Categories: Авто

Розкрито основні недоліки вживаного кросовера Renault Duster

Share

У класі доступних кросоверів найбільш затребуваним є французький паркетник Renault Duster. Експерти назвали основні проблеми потриманого «Дастера».

Багато автолюбителів люблять Renault Duster за гармонійне оформлення, простоту, хороший дорожній просвіт і енергоємну підвіску, але в той же час у даного автомобіля є і недоліки. Але «Дастер» також споріднений з «Логаном», тому французький кросовер обзавівся і деякими бюджетними технологіями.

У базових версіях «Дастера» зазвичай не буває кондиціонера або системи курсової стійкості, а також у машини дуже слабке ЛФП. Підкапотний простір Renault Duster займають 1,6-літровий 114-сильний мотор і 102-сильний двигун аналогічного об’єму. Крім того, зустрічається і 2-літровий 145-сильний двигун. У першого агрегату є ланцюговий привід, але він довго не може працювати при низьких оборотах, а у другої установки дуже часто доводиться міняти дросельну заслінку. Останній агрегат прославився своїм довгим терміном служби.

Однак у «Дастера» є ще й турбодизель об’ємом 1,5 літра, у якого виникають проблеми зі свічками передпускового підігріву. Надійними вважаються 5-ступінчаста МКПП і 6-швидкісна “механіка”. Однак 4-позиційний «автомат» не може працювати при їзді по снігу або бруду, але в нормальних умовах прослужить 200 000 км. Мотори надійні і живучі, машина проста в обслуговуванні та ремонті. Є багато запчастин, відзначена уніфікація з іншими моделями.

У Duster з пробігом спостерігається витікання рідини з гідропідсилювача керма, у КПП підтікає сальник. Котушка запалювання часто виходить з ладу. Амортизатори не відрізняються довгим терміном служби, особливо задні. Волога від кондиціонера накопичується під килимком, нерідко гниють роз’єми проводки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Найдоступніший електромобіль Tesla показали у мережі

Найдешевший новий електромобіль Tesla багато покупців очікували за ціною близько 25 000 доларів. Розмови про…

04.05.2024

У Кабміні готують нові правила для водіїв – заборонять продавати авто

Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується запровадити норму, яка…

04.05.2024

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class. Розробка "батарейної" версії позашляховика пояснюється "стратегією зниження ризиків". Керівник…

04.05.2024

Red Bull розсекретив дату дебюту власного гіперкара RB17

У 2025 році після 19 років роботи гоночна команда Red Bull Racing втратить свого геніального…

04.05.2024

Представлений новий недорогий кросовер від Cupra (фото)

Модернізований кросовер Cupra Formentor 2025 модельного року представили під іміджевим брендом, який компанія SEAT створила…

04.05.2024

Без цих документів за кермо не можна: українським водіям загрожують серйозні штрафи

Українські водії перед поїздкою мають бути дуже уважними. Необхідно перевірити, чи є при собі три…

04.05.2024