Categories: Авто

Експерти порівняли вартість використання електромобіля і звичайного авто

Share

Утримувати електромобілі значно дешевше, ніж бензинові або дизельні авто. Про це свідчать дослідження, які проводилися в п’яти країнах Європи, повідомляє AutoGeek . 

Фахівці протягом п’яти років спостерігали за роботою електромобіля VW Golf. За підсумками дослідження було відзначено, що протягом п’яти років на обслуговування електричного і гібрида Golf витрачали менше, ніж на бензинову версію моделі. 

При цьому наголошується, що у Франції, Німеччині, Норвегії, Нідерландах і Великобританії електричний Golf коштує дешевше, якщо враховувати базову ціну автомобіля, а також дорожні і податкові витрати.

У той же час в Міжнародній раді по чистому транспорту підкреслили, що податкові пільги будуть стимулювати купувати автомобілі з нульовим рівнем викидів. Наприклад, у Франції, Німеччині та Великобританії вартість володіння електромобілями значно нижче завдяки схемам преміальних виплат – 6 000 євро (6759 доларів) у Франції, 4 380 євро (4 944 доларів) в Німеччині та 5 100 (5 757 доларів) євро в Великобританії. 

Крім того, в Німеччині і Великобританії діють знижки при покупці гібридних авто 3 285 євро (3 708 доларів) і 2 800 євро (3 161 доларів) відповідно. 

На перший погляд, це свідчить про те, що схема заохочувальних бонусів є ключем до популяризації електромобілів. Однак в Нідерландах і Норвегії немає схем преміальних платежів, але в цих країнах діє висока ставка оподаткування для транспортних засобів з високим рівнем викидів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Названо найнадійніший гібридний кросовер, який можна купити у 2024 році

Незважаючи на весь скепсис з боку окремих експертів, гібридні технології продовжують розвиватися безпрецедентними темпами, а…

18.05.2024

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024

Новий кросовер Dacia Stepway показали на неофіційних зображеннях

У гамі компанії Renault та її суббренду Dacia версія Stepway завжди була призначена для того,…

17.05.2024