Categories: Авто

Озвучена ціна першого білоруського електрокара

Share

Перший білоруський електромобіль, який можуть представити вже в грудні нинішнього року, буде коштувати близько 15-16 тисяч доларів. Про це повідомляють «Белновості» з посиланням на голову президії Національної академії наук РБ Володимира Гусакова. За його словами, в майбутньому планується налагодити невелике виробництво цих електрокарів на наявному підприємстві Мінпрому, пише Autonews.ru.

«Електромобіль ми вперше представили рік тому, модель була створена на базі китайського автомобіля. Зараз це повністю наша «начинка», починаючи від двигуна і включаючи всі основні системи», – пояснив Гусаков.

Раніше генеральний директор Об’єднаного інституту машинобудування Сергій Поддубко заявив, що перший білоруський електромобіль зможе проїжджати без підзарядки не більше 100 кілометрів. За його словами, новинка зможе подолати таку відстань зі швидкістю 90 км на годину.

Для повної зарядки акумуляторів електрокара знадобиться не менше трьох годин, при цьому заряд на 85% можна буде отримати за півгодини. Очікується, що білоруський електромобіль буде створена на базі однієї з моделей «БелДжі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • Как Маск без Белоруси обходится и без её "новейших" разработок электрокаров? 100 км пробега - такой же заряд и у электрокаров, которые на заводах грузы поднимали..., их аккумуляторы можно было только краном снимать-ставить. У этого "чуда" то же?

  • Білоруси можуть виробляти електрокари, а українці ні? Якби не жлобство та корупційні інтереси владної верхівки та депутатів ВР питання виробництва електромобілів в Україні можна вирішити буквально за кілька місяців.В першу чергу прийняти закон про національну стратегічну програму виробництва електромобілів де в обовязковому порядку мають бути вказані точні строки виконання кожного етапу, джерела фінансування,преференції для інвесторів і виробників, Для забезпечення масового попиту для покупців передбачити довгострокові кредити під низькі відсотки сеціально для придбання електрокарів.Нема тут невирішуваного питання. Потрібна державницька політика і воля зробити для свого народу благо.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Changan та Huawei показали майбутнього конкурента Tesla Model Y

Марка Avatr готує конкурента Tesla Model Y. Avatr створили Changan, Huawei та виробник батарей CATL…

06.05.2024

Toyota впроваджує нову технологію зміни кольору автомобіля

Toyota представила інноваційний метод , який дозволяє змінювати колір автомобіля без необхідності перефарбовування чи використання…

06.05.2024

Скандал світового масштабу в автопромі: автовиробники шпигуть за власниками своїх машин

Сучасні автомобілі, обладнані численними камерами, GPS-трекерами та пристроями для аудіозапису, нагадують комп'ютери на колесах. Ці…

06.05.2024

Оновлений Cadillac Escalade із вражаючим дисплеєм розкрили до прем’єри

Оновлений Cadillac Escalade із диким дисплеєм розкрили до прем'єри. У США зняли флагман General Motors…

06.05.2024

BMW випустить власний позашляховик – конкурент Toyota Land Cruiser і Land Rover Defender

У світі автомобільної індустрії завжди є місце для нових трендів та напрямів розвитку. BMW, відомий…

06.05.2024

Jeep почне фарбувати пікапи Gladiator у яскраво-рожевий колір

Jeep почне фарбувати пікапи Gladiator у яскраво-рожевий колір. Глава бренду в Північній Америці Білл Пеффер…

06.05.2024