Categories: Авто

В Україні презентували новітню бойову машину вітчизняного виробництва (Відео)

Share

Під час виставки «Зброя та Безпека-2018», що проходила в столиці України з 9 по 12 жовтня ц.р. на стенді НВК «Техімпекс» вперше був представлений бронетранспортер «Плавець» – спільний проект, що з’явився в результаті державно-приватного партнерства ПАТ «Харківський Тракторний Завод», ДК «Укроборонпром» (ДК «Укрспецекспорт») та ТОВ «НВК «Техімпекс».

Новий гусеничний плаваючий БТР «Плавець», розроблений на базі багатоцільового гусеничного шасі МТ-ЛБу. Він має екіпаж з 3-х осіб та може перевозити до 14 десантників, для спішування яких може використовуватись відкидна апарель в задній частині машини (в одному з варіантів машини).

Корпус машини забезпечує балістичний захист екіпажу та десанту на рівні 2 за STANAG-4569, а також протимінний захист рівня 2b за STANAG-4569 (витримує підрив під днищем заряду до 6 кг вибухових речовин у тротиловому еквіваленті).

БТР «Плавець» може використовуватись для озброєння механізованих підрозділів, що діють у важкопрохідних місцевостях з великою кількістю водних перешкод, зокрема і для транспортування по воді морських піхотинців. В машині помітні певні зміни в конфігурації десантного відсіку та корпусу. Зокрема було змінено лобову частину корпусу. Вона має більший нахил, що покращує морехідні якості бронетранспортера. Крім того, на «Плавець» були встановлені два потужні водомети, що дозволяють розвивати на плаву швидкість до 10,5 км/год.

БТР оснащується дизельним двигуном потужністю 350-460 к.с. та механічною коробкою передач. БТР «Плавець» був представлений з встановленим на ньому сучасним бойовим модулем «Спис», що забезпечує машині досить велику вогневу міць та здатність протидіяти броньованим цілям від легкоброньованих і до танків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024