Авто

Компанія Tesla запатентувала бездротову домашню зарядку для електромобілів

Share

Tesla готується розпочати нову еру 10 жовтня з презентації свого нового Robotaxi. Компанія більше не буде лише виробником електромобілів, а також стане розробником технологій автономного водіння. Протягом останніх років Tesla активно працювала над системою Autopilot та технологією Full Self-Driving (FSD), яка має з’явитися в Європі у 2025 році. Однак Robotaxi стане справжнім стрибком у нову еру.

У рамках цього проекту Tesla також займається розробкою бездротової зарядної станції для електромобілів, що раніше не було пріоритетом для компанії. Тепер власникам не доведеться шукати зарядний кабель і підключати автомобіль до електромережі – нова платформа на підлозі гаража заряджатиме батарею автоматично.

Інтерес Tesla до бездротової зарядки не є новим. З початку 2023 року компанія почала демонструвати перші розробки в цій області і навіть на короткий час придбала стартап Wiferion, що спеціалізувався на бездротовій зарядці, перш ніж продати його, зберігши частину команди. Після цього Tesla зосередилася на розробці роботизованої руки для автоматизованої зарядки, але зараз стратегія змінилася, що, ймовірно, пов’язано з розробкою Robotaxi Cybercab.

Якщо Tesla планує повністю автоматизувати процес управління своїм автономним автомобілем, зрозуміло, що вона також прагне покращити процес зарядки за допомогою бездротової технології. Хоча це не вирішує основну проблему, адже підключення автомобіля до зарядного пристрою займає всього кілька секунд, Tesla подала чотири нові патенти на бездротову зарядку до міжнародних патентних відомств. Ці патенти охоплюють короткозамикання для зменшення витоків струму, датчики температури, додатки для бездротової зарядки, топологію ланцюга, методи виробництва та оцінки ефективності.

Хоча офіційні деталі поки що не розголошені, очікується, що Tesla поділиться інформацією про ці нововведення під час презентації Robotaxi. Можливо, компанія розкриє, чи вдалося їй поліпшити ефективність бездротової зарядки, яка традиційно поступалася провідним рішенням. Нещодавні системи магнітного резонансу досягають ефективності до 95%, що наближає їх до рівня провідних зарядних технологій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Tesla

Останні записи

Новий Volvo XC90 надійде у продаж у Європі: ціни та характеристики

Volvo оголосила про швидкий запуск продажів оновленого кросовера XC90 в Європі. Модель буде доступна в…

09.09.2024

Як виглядатиме найпопулярніший кросовер Kia після рестайлінгу

До планового оновлення п'ятого покоління кросовера Kia Sportage залишилось небагато часу. Тестові прототипи цієї моделі…

09.09.2024

Деяким водіям в Україні не потрібний страховий поліс на автомобіль

Згідно з українським законодавством, учасники бойових дій звільнені від вимоги мати страховий поліс на автомобіль.…

09.09.2024

Ford підтвердив можливу відмову двигуна у 90 тисяч нових машин

Ford оголосив про можливі проблеми з двигунами у 90 тисячах нових автомобілів. Серйозні несправності силових…

09.09.2024

Поліція США почала евакуювати довільні Tesla

Поліція в США почала евакуювати автомобілі Tesla для розслідувань, і ось чому. У Каліфорнії правоохоронні…

09.09.2024

Компанія Renault розкрила дату прем’єри дешевого кросовера Bigster

Найбільший кросовер в історії Dacia буде представлений на Паризькому автосалоні, який відкриється 14 жовтня цього…

09.09.2024