Авто

Lucid Air визнаний найбільш енергоефективним електромобілем у США

Share

Компанія Lucid Motors представила у США сімейство преміальних електромобілів Air нового, 2025 модельного року. Air отримав нову батарею, яка, за оцінкою виробника, зробила базову модифікацію седана найенергоефективнішою батарейною моделлю на локальному ринку. Водночас вартість електромобіля залишилася незмінною.

Всупереч сучасним тенденціям, Lucid почала комплектувати базову версію Air Pure меншою батареєю – 84 кВтгод замість колишніх 88 кВтгод. Водночас батарея отримала тепловий насос, який раніше був доступний лише для найдорожчих версій Air.

Запас ходу за стандартами американського EPA практично не змінився і становить 676 кілометрів. Оскільки цей запас ходу забезпечується компактнішою батареєю, Lucid може заявляти про рекордну ефективність. Згідно з прийнятим у США стандартом підрахунку, на 1 кВт*год електрики Air може проїхати до 5 миль (8 кілометрів), що перевершує, наприклад, Tesla Model S та Mercedes-Benz EQS.

Повнопривідні версії Lucid Air, які називаються Touring та Grand Touring, здатні проїхати без підзаряджання 653 та 824 кілометри відповідно.

Крім удосконалень у силовій електроніці, преміальний електроседан отримав модернізовану медіасистему, потужність процесора якої збільшена втричі, а кількість пам’яті – удвічі. Водночас вартість Lucid Air як і раніше починається з 69,9 тисяч доларів без урахування різних зборів.

Паралельно компанія нагадала про прийдешній старт масового виробництва свого великого кросовера Gravity, представленого у листопаді минулого року. Крім нього, Lucid готує до дебюту третю модель – вона також буде кросовером, але компактнішим, і стане конкурентом Tesla Model Y.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Lucid Air

Останні записи

Автомеханік розповів, коли гальмівні колодки потрібно терміново міняти

Справна робота гальмівної системи є ключовою для безпеки на дорогах. Однак водії іноді забувають вчасно…

26.09.2024

Вартість вживаних автомобілів у США йде на спад

Протягом останнього року ціни на вживані автомобілі зі США продовжують знижуватись. Після стрімкого зростання в…

26.09.2024

Пасажирам п’яного водія загрожує до п’яти років ув’язнення

Керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння — це серйозне порушення, яке в Україні карається доволі…

26.09.2024

Розкрито основні проблеми з двигунами вживаних Volkswagen Tiguan

На ринку кросовер Volkswagen Tiguan був представлений у двох поколіннях і довгий час залишався одним…

26.09.2024

Hyundai працює над новим гібридним кросовером

Корейський автовиробник має намір розширити свій асортимент моделей у сегменті SUV. Наступною цікавою прем'єрою компанії…

26.09.2024

Новий Hyundai Palisade отримає 9-місний салон

Розробка другого покоління кросовера Hyundai Palisade активно триває. Прототипи флагманської моделі південнокорейського бренду регулярно потрапляють…

26.09.2024