Авто

Відомий позашляховик Jeep скоро отримає новий дизайн

Share

Одна з ключових подій у планах Jeep найближчим часом – запуск нового покоління моделі Compass. За інформацією британського AutoExpress, розробка моделі наближається до завершення і офіційний реліз очікується в останньому кварталі поточного року.

Новий Compass отримає абсолютно нову платформу, дизайн і вперше з’явиться в електричній версії. Це оновлення стане першим великим проектом під керуванням Антоніо Філоси. Новий Compass задуманий як стратегічний продукт, покликаний підтримати стабільний успіх моделі на ринку. У його розробці особливу увагу приділено новітнім технологіям, енергоефективності, комфорту та безпеці.

Нове покоління Compass буде побудовано на платформі STLA Medium , яка вже використовується у нових моделях Peugeot 3008 та Opel Grandland. Ця архітектура призначена для створення середньорозмірних автомобілів в рамках Stellantis, підтримуючи як звичайні, так і гібридні або електричні силові установки.

З новою платформою наступний Compass стане більшим і перейде в категорію середніх кросоверів. У той час як точні розміри поки не опубліковані, платформа STLA Medium дозволяє будувати автомобілі довжиною від 4,3 до 4,9 метрів і з колісною базою від 2,7 до 2,9 метрів, що значно більше за поточний Compass довжиною 4,40 метра. та колісною базою 2,63 метра. Платформа підтримує 400-вольтову систему, мотори потужністю від 220 до 390 к.с., а також швидку зарядку від 20% до 80% лише за 27 хвилин. До того ж завдяки батареям на 98 кВт/год запас ходу може досягати від 500 до 700 км.

У глобальному масштабі новий Compass буде доступний з дизельними та бензиновими двигунами у певних регіонах. Його зовнішній вигляд стане більш гранованим, що підкреслює його агресивний та позашляховий характер. В інтер’єрі очікуються інтегровані дисплеї, різноманітні оздоблювальні матеріали та сучасні помічники водію.

Світова прем’єра нового Compass запланована на цей рік, починаючи з Європи та Північної Америки, а виробництво Бразилії залишиться на заводі в Гояні, в штаті Пернамбуку. Очікується, що ця подія стане частиною нового циклу інвестицій Stellantis у регіон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Jeep

Останні записи

Nissan розкрив потужність абсолютно нового Patrol з мотором V6

Nissan представив новий Patrol з потужним V6 двигуном. Офіційний представник японського бренду підтвердив, що 3,5-літровий…

31.08.2024

Три смертельні небезпеки перекачаних шин: чому це важливо контролювати

Перекачування шин, тобто використання тиску, що перевищує рекомендований виробником, може призвести до серйозних проблем, які…

31.08.2024

Lamborghini показала в Китаї гібридні Urus SE та Revuelto (фото)

На автосалоні в Ченду компанія Lamborghini вразила публіку, представивши одразу дві інноваційні моделі: гібридний Urus…

31.08.2024

Aston Martin Vanquish знову демонструє свій ретро-дизайн

Aston Martin готується презентувати новий Vanquish, який обіцяє стати не просто наступником DBS, а справжньою…

31.08.2024

Volvo показала в Китаї свій перший мінівен EM90, а також свій найшвидший паркетник EX30

На автосалоні в китайському місті Ченду компанія Volvo представила свій перший серійний мінівен, який отримав…

31.08.2024

Експерт розкрив головну проблему гібридних автомобілів з можливістю підзарядки

Фахівці провели тестування більшості автомобілів з гібридними силовими установками, які можна заряджати від зовнішньої електромережі,…

31.08.2024