Авто

CAR Magazine вибрав найкращий електричний спортивний автомобіль

Share

Hyundai IONIQ 5 N продовжує дивувати автомобільний світ своїми досягненнями, ставши найкращим електричним спортивним автомобілем за версією відомого журналу CAR Magazine. Команда експертів журналу дійшла такого висновку після ретельних тестів, які проводились на знаменитому німецькому автодромі Нюрбургрінг та прилеглих дорогах. Це було перше глибоке дослідження спортивних електромобілів журналом із 2022 року. У тестах брали участь сім моделей від різних брендів, включаючи як відомих виробників преміум-класу, так і найвідоміших виробників виключно електричних автомобілів.

Незважаючи на конкуренцію з моделями, вартість яких значно перевищує вартість IONIQ 5 N, включаючи гіперкар вартістю понад 2 мільйони фунтів, саме Hyundai IONIQ 5 N був визнаний найкращим. Експертна група охарактеризувала його як захоплюючий «гарячий хетчбек», що нагадує про старі добрі машини з ДВЗ.

Модель заснована на електрифікованій глобальній модульній платформі (E-GMP) від стандартного IONIQ 5 – автомобіля року 2022 за версією World Car of the Year. У неї інтегровані технології та досвід підрозділу Hyundai N. Серед ключових технічних досягнень – силова установка зі збільшеною потужністю, покращене охолодження батарей та гальмівна система. Електромотори IONIQ 5 N розвивають до 21 000 об/хв, забезпечуючи потужність до 609 л. у звичайних умовах і до 650 л. активації функції N Grin Boost (NGB). Розгін від 0 до 100 км/год займає лише 3,4 секунди, а максимальна швидкість становить 259 км/год на трасі.

IONIQ 5 N також оснащений технологією N e-shift, яка імітує восьмиступінчасту дводискову коробку передач бензинових машин сімейства N, а захоплюючий звуковий ряд підкреслюється технологією N Active Sound+.

Hyundai IONIQ 5 N вже встиг здобути низку престижних нагород, включаючи недавнє визнання в категорії найкращий спортивний автомобіль у рамках World Car Awards, а також звання автомобіля року 2023 за версією TopGear та кращого електричного гарячого хетчбека в рамках Electric Awards від TopGear.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Ford планує зробити свої автомобілі легшими

З роками люди схильні набирати вагу, і те саме відбувається в автомобільній індустрії, де машини…

20.05.2024

Автоексперт розповів чому не завжди можна економити на паливі

Вже з червня в Україні почне функціонувати централізована електронна система - Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг" –…

20.05.2024

Гібридний Hyundai Santa Fe 2024 року надійде у продаж за ціною близько 37 тис. доларів

В Австралії стартували продажі гібридного Hyundai Santa Fe 2024 року з ціною від 37 213 доларів.…

20.05.2024

Автоексперт розповів чому не завжди можна економити на паливі

Скотті Кілмер, Американський Автомеханік з 56-річним стажем, розповів про економію автомобілістів на паливі. У зв'язку…

20.05.2024

Відбулася прем’єра оновленого родстера Brabus 750 Bodo Buschmann Edition

Brabus 750 Bodo Buschmann Edition знову привертає увагу автолюбителів, повернувшись із оновленнями. Цей Mercedes-AMG SL…

20.05.2024

Пройшов дебют ультрарозкішного кросовера Mercedes-Maybach EQS First Class 680

Mercedes-Maybach EQS First Class 680 SUV, як його називає виробник, оцінюється в £200 860 (…

20.05.2024