Статті

Які шини вибрати: всесезонні чи зимові?

Share

Якщо взимку водій легкового авто буде їздити на лисій літній гумі, то він ризикує запросто потрапити в аварію. Подальший ремонт кузова у «костоправа» зможе позначитися вкрай дорогим задоволенням. Якщо важливо їздити взимку швидко і безпечно, краще відразу звертати увагу на повноцінні зимові або всесезонні покришки. Але останні в продажу можна знайти в різному дизайні. І навіть мати сталеві шипи, завдяки яким можна сміливо їздить навіть на зледенілому покритті!

Симетричні покришки

Якщо водієві постійно потрібно їздити на глибокій сніжній цілині, то краще відразу зупиняти вибір на користь симетричних версій покришок, у яких шашки відрізняються у вигляді букви V. Ціннісне значення даних шашок полягає не тільки в солідній висоті (до 12 мм), а й швидкої здатністю зчищатися від налиплого снігу.

Асиметричні зимові покришки

Коли водієві доводиться постійно їздити за змішаним покриттю у вигляді льоду або снігу, то краще відразу зупиняти свій вибір на користь асиметричних версій покришок, у яких в центрі переважають великі блоки шашок, здатних ламати лід в калюжах швидко і ефективно. Збоку такої гуми є дрібні шашки, відповідальні за згрібання м’якого снігу. Вартість таких шин відносно велика, але вони дозволяють водію на легковому авто впевнено їздити як в місті, так і поза його межами.

Всесезонні шини

Що робити, якщо зима видалася м’якою? І спостерігається вкрай мало снігу і температура утримується біля нуля? В цьому випадку краще вибирати всесезонні шини, які відмінно служать при близьконульових температурах! Все пояснюється складом – крім сажі в таких шинах міститься чималий відсоток каучуку. І останній інгредієнт не дає шині задубіти і вона зберігає високі зчіплюючі якості при низькій температурі.

Маркування

Всесезонні покришки можна розпізнати ще й візуальним способом, якщо уважно звертати увагу на символи. Якщо покришка має значення в вигляді AS або 4S, то все це і буде підказувати водієві авто, що така покришка відмінно служить не тільки взимку, але також навесні або восени. Адже широка контактна поверхня дозволяє вільно їздити на бруду і на снігу. В умовах весни, коли на сільських дорогах фіксується бездоріжжі, придбання даних шин виявляється кращим рішенням.

Гальмівний шлях

Цінність всесезонних шин полягає і в безпеці. В умовах міського трафіку можна різко натиснути на педаль газу і машина миттєвим чином загальмується. Але все це касаемо фірмових версій шин, в складі яких фіксується значний відсоток каучукової основи. У невідомих брендах часто є невелика кількість каучуку і така гума при різкому гальмуванні запросто зможе стати «скляною» і авто матиме значний гальмівний шлях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Шини

Останні записи

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024

У продажу з’явився суперкар Ferrari у стилі McDonald’s

Ferrari 296 GTB став першим дорожнім суперкаром італійської марки з двигуном V6, оскільки раніше аналогічний…

19.05.2024

Mitsubishi намекнула на новое поколение внедорожника Pajero Sport

Два тижні тому компанія Mitsubishi показала, як зміниться її позашляховик Pajero Sport (на деяких ринках…

19.05.2024

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024