Статті

В Україні підрахували, скільки коштує підготувати своє авто до холодів

Share

Придбати одну шину можна в середньому за 1 500 грн, при цьому варіантів купити вживаний комплект восени в 7 разів більше, аніж нові. “Двірники” на зиму обійдуться в 250 грн, а нове мастило — в 400  грн. Перед стартом зимового сезону аналітики OLX підрахували, скільки вартуватиме підготувати своє авто до холодів.

Зимові холоди — випробування навіть для тих автомобілів, які пристосовані до складних умов. Коливання температур, висока вологість, слизька дорога, хімічні реагенти на ній — все це впливає на стан автомобіля та якість їзди. Зарадити може правильне спорядження транспортного засобу ще до настання перших морозів.

Обов’язкова умова — заміна шин на зимові, адже літні втрачають свої властивості вже за найменших мінусових температур. Їхнє використання в холодний період може призводити до ДТП, тому краще не ризикувати та вчасно оновлювати гуму своєму авто. На OLX зараз можна обрати нові покришки серед 856 оголошень в середньому за 1 500 грн/шт.

Наступний етап — перевірка радіатора. Систему охолодження потрібно перевірити на механічні пошкодження та проконтролювати рівень антифризу. Якщо його недостатньо, виберіть необхідний серед 220 оголошень. В середньому пляшка рідини коштує 300 грн.

Щодо очищення лобового скла, для морозних періодів краще обрати щільні й міцні “двірники”. Восени на OLX було 267 оголошень про нові склоочисники — зазвичай їх пропонували за 250 грн/пара.

Серце автомобіля, двигун, теж потребує перевірки та підготовки. Для впевненості у його справній роботі під час холодів можуть знадобитися саморобні утеплювачі та ковдри для двигуна. Окрім того, бажано підібрати мастило потрібної в’язкості — взимку краще зупинятися на меншій. Восени його можна було знайти серед 317 варіантів в середньому за 400 грн за пляшку.

Перевірку паливної системи взимку краще проводити регулярно аби уникнути утворення конденсату. У зимовий період для профілактики наслідків слід тримати рівень палива в баку вище середнього. А для старших авто можна ще й залити в пальне присадки для очищення від бруду та корозій. Обрати необхідну у вересні-жовтні можна було в середньому за 400 грн/пляшка.

Щоб бути впевненим, що попри холоди ваше авто завжди заведеться, здійсніть перевірку акумулятора на справність. Також можна замінити свічки. Для холодних днів фахівці рекомендують свічки запалювання з електродом з іридію через їх вдалу конструкцію. Обрати підходящі для вашого авто зовсім не проблема на OLX — восени це можна було зробити серед 715 варіантів в середньому за 250 грн.

У випадку сніжної зими у пригоді стане кузовний чохол — він зменшить час очищення машини від опадів. Придбати його можна за  250 грн/шт. Для додаткового очищення авто краще запастись щіткою, щоб змітати сніг, та скребком, аби відчищати лід. Восени такий набір з двох елементів продавали всього за 85 грн.

Взимку окрім обов’язкової аптечки краще тримати у багажнику “екстрений набір” на випадок екстремальних холодів. Ціни на нього наступні:

  • лопата — 270 грн (220 пропозицій);
  • ланцюги проти ковзання — 550 грн (236 оголошень);
  • робочі рукавиці — 1 559 варіантів в середньому за 100 грн;
  • трос для буксирування — 170 грн (66 пропозицій);
  • пускові проводи — 175 грн (46 пропозицій).

Також на випадокнепередбачуваних ситуацій краще тримати в машині невелику посудину з піском та сіль, щоб посипати ними дорогу і машина могла рушити в особливо слизькому місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Зима

Останні записи

Irmscher зробив зухвалий “спортивний” мікроавтобус Opel Vivaro

Ательє Irmscher випустило зухвалий "спортивний" мікроавтобус Opel Vivaro. Німецьке ательє Irmscher, яке спеціалізується на доробці…

12.05.2024

Volkswagen збирається випустити новий пікап

Останнім часом активізувалися чутки про відновлення Volkswagen робіт над створенням пікапа Tarok. Ця модель, представлена ​​як концепт на Автосалоні…

12.05.2024

Сім причин, чому не варто купувати автомобіль із варіатором

Які складнощі можуть виникнути із варіатором. Популяризація варіаторів пояснюється тим, що такий тип трансмісії дешевший…

12.05.2024

Мотор Toyota вибухнув на пробігу 800 км: ремонт машини обійдеться власнику дорожче за покупку нової

Всім відомо, що автомобілі Toyota дуже надійні, але навіть вони не застраховані від поломок, спричинених…

12.05.2024

Названо преміальні автомобілі з найнижчими витратами на техобслуговування

Преміальні автомобілі пропонують набагато більш високий рівень якості інтер'єру та передові технології, ніж машини з…

12.05.2024

Опубліковано фото загадкової версії Dacia

Новий бюджетний кросовер Dacia Duster третього покоління вже повністю розсекретили офіційно та показали на фото, більше…

11.05.2024