Електрокросовер Tesla Model Y на початку 2023 року виявився бестселером у Європі

Час читання: < 1 хв.
0

Згідно з даними дослідницької компанії JATO Dynamics , якщо порівнювати з першим кварталом поточного року, модель Tesla Model Y значно відірвалася від Dacia Sandero , який, по суті, вважається повною протилежністю американського електрокросовера – компактний і бюджетний хетчбек з ДВЗ.

Друге місце цієї моделі в загальному рейтингу реалізації показує різницю в доходах у європейців із різних країн. Так, у Франції, наприклад, Tesla Model Y оцінюється майже на 37 тис. євро (231%) дорожче, ніж Dacia Sandero . При цьому електрокар є лідером ринку Данії, Нідерландів, Норвегії, Швеції та Швейцарії, а максимальним попитом він користується в Норвегії, де на Tesla Model Y припадає практично кожен 4-й проданий новий автомобіль.

За даними JATO Dynamics , найбільш реалізованою моделлю в Європі за перше півріччя є електрокросовер Tesla Model Y з результатом 136564 проданих авто (зростання в 3 рази). Другу позицію займає хетчбек Dacia Sandero , продаж якого виріс на 27% до 123 408 одиниць. Замикає ТОП-3 кросовер Volkswagen T-Roc , показники реалізації якого склали 111 692 одиниці (+29%).

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!