В Audi розповіли, коли компанія перейде на виробництво електромобілів

Час читання: 2 хв.
0

Audi вже оголосила, що поступово відмовлятиметься від моделей з двигунами внутрішнього згоряння на користь електромобілів до 2033 року. Підтверджуючи свою прихильність до електричної теми, компанія планує до 2029 року виробляти автомобілі з нульовим рівнем викидів на всіх заводах.

Motor1.com пише, що Audi вже виробляє електричні моделі на двох своїх заводах у Німеччині та Бельгії, а наступного року Q6 E-Tron почне сходити з конвеєра в Інгольштадті. Протягом наступних шести років виробництво електромобілів розпочнеться на заводах у Неккарзульмі (Німеччина), Сан-Хосе-Чьяпа (Мексика) та Дьєрі (Угорщина).

Audi заявляє, що будуватиме нові заводи тільки в тих регіонах, де необхідні додаткові виробничі потужності. З цією метою спільно з партнером FAW у Чанчуні (Китай) будується новий виробничий майданчик для електромобілів на основі ЗІЗ. Будівництво буде завершено до кінця 2024 року.

Реклама

У той же час, до середини цього десятиліття Audi інвестує близько 500 мільйонів євро в навчання своїх співробітників виробництву електромобілів по всьому світу. Компанія поставила перед собою амбітну мету скоротити щорічні заводські витрати вдвічі до 2033 року. Досягнення цієї мети стане можливим за рахунок збільшення кількості електромобілів та зменшення кількості авто з ДВЗ.

Оптимізований виробничий процес буде реалізований із самого початку. Q6 E-Tron буде збиратися на тій же складальній лінії, що A4 і A5, а електромобілі поступово замінять моделі з двигуном внутрішнього згоряння в найближчі роки.

Не забуватимемо, що Audi вже сигналізувала про відмову від двох автомобілів із традиційним двигуном, заявивши, що не має наміру оновлювати хетчбек A1 та субкомпактний кросовер Q2 після того, як моделі поточного покоління закінчать свій життєвий цикл. Крім того, суперкар R8 з двигуном V10 відходить у минуле, а доступніший спортивний автомобіль TT також знаходиться на смертному одрі.

Модель A8, ймовірно, перетвориться на флагманський електромобіль наприкінці цього десятиліття, а майбутні електромобілі будуть створені на основі концепт-карів Audi Sphere. Прем’єра наступного шоу-кара, який отримав назву Activesphere, відбудеться 26 січня.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!