У Volkswagen великі проблеми з випуском нових електрокарів

Час читання: < 1 хв.
0

Volkswagen, як і багато інших компаній, прагне скоротити випуск бензинових авто на користь вуглецево-нейтральних, але разом з тим змушена відкласти випуск Trinity – проекту електромобілів наступного покоління. Все через велику кількість помилок у програмному забезпеченні.

Давно присутні на ринку автовиробники, такі як Volkswagen, зіткнулися з серйозною конкуренцією з боку молодих компаній, на зразок Tesla або Rivian, які пропонують по суті комп’ютери на колесах. Не варто забувати і про техногігантів, на кшталт Apple і Xiaomi, які також дуже зацікавлені у випуску автомобілів. Великим компаніям складно наздогнати їх, оскільки потрібно повністю все перебудовувати у себе всередині. Схоже, що Volkswagen це важко.

Зазначається, що німецький автогігант стикається з масовими помилками у фірмовому програмному забезпеченні. Проблеми спостерігаються в інформаційно-розважальній системі, елементах управління, інтеграції зі смартфоном і т. і. Наприклад, у компанії були проблеми з роботою Apple CarPlay в її автомобілях, а власники електрокарів серії ID по всьому світу скаржаться на помилки в розрахунках запасу ходу та тиску в шинах не можуть підключити смартфон до системи транспортного засобу або банально зарядити машину.

Реклама

За наявною інформацією, сьогодні, 15 грудня, генеральний директор Volkswagen Group Олівер Блюм має подати на засіданні наглядової ради нову стратегію розвитку програмного забезпечення. До речі, попереднього главу компанії Герберта Дисса було звільнено не в останню чергу через проблеми з ПЗ.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!