Представлено електричний Peugeot Е-308: два кузови та 400 км на одному заряді

Час читання: 2 хв.
0

Компанія Peugeot представила електричні версії хетчбека та універсала 308 нового покоління (дебютували минулого року). Електромобіль під назвою E-308 отримає лише один двигун та одну відносно компактну батарею на 54 кВт*год, з якою зможе проїжджати без підзаряджання понад 400 км. У продажу в Європі п’ятидверки з’являться у 2023 році.

Електромотор на передній осі хетчбека та універсала розвиває 156 к.с. і 260 Нм крутного моменту. Динамічні характеристики електромобілів Peugeot поки що не наводить. Також компанія обіцяє ближче до старту продажів уточнити і дані щодо запасу ходу E-308.

Реклама

Енергосистема новинки підтримує зарядку акумуляторів від 100-кіловатних станцій. У цьому випадку на поповнення енергозапасу з 20 до 80% потрібно 25 хвилин. На Peugeot E-308 встановлюються літій-іонні акумулятори, але в конструкції використовуються також нікель, марганець і кобальт.

Поповненню енергії має сприяти і особливий режим роботи силової установки під назвою Brake, що забезпечує максимальний рівень рекуперації. Крім нього передбачені передналаштування Eco, Normal та Sport.

Електромобілі практично не відрізняються від стандартних Peugeot 308 зовні. Проте компанія заявляє про підвищену аеродинамічну ефективність новинок, яку забезпечують зокрема нові панелі днища та спеціально розроблені колісні диски на 18 дюймів із шинами з низьким опором коченню.

Повністю запозичений у звичайних Peugeot 308 та інтер’єр з фірмовим «цифровим кокпітом». Однак електромобілі будуть продаватися тільки в багатих версіях, які за умовчанням оснащені, наприклад, 10-дюймовим центральним екраном, проєкційним дисплеєм та матричною оптикою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!