У Верховній Раді хочуть посилити штрафи для водіїв

Час читання: < 1 хв.
0
Нещодавно у Верховній Раді зареєстрували новий законопроект, який передбачає посилення штрафів для водіїв. Цього разу хочуть змінити не лише розмір штрафів, а й принцип їх нарахування.

Відповідні зміни передбачено у законопроекті №7026-1. У документі йдеться, що для підвищення безпеки на дорозі планується збільшувати штрафи вдвічі для тих, хто порушив від трьох до п’яти разів протягом року. Якщо водій скоїв від п’яти до десяти правопорушень за рік, то сума зростатиме вп’ятеро.

У випадку, коли водій порушив більше 10 разів на рік, його можуть взагалі позбавити посвідчення водія терміном на два роки. Подібний законопроект спрямований на боротьбу із водіями, які систематично порушують ПДР.

«Під систематичним правопорушенням у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та порушенням правил дорожнього руху мається на увазі вчинення трьох та більше таких протиправних дій протягом року», — йдеться у проекті Закону.

Наразі документ передано на розгляд до парламентського Комітету з правоохоронної діяльності. Якщо законопроект усіх влаштує, його передадуть на розгляд Верховної Ради.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!