Непрацюючі габаритні вогні не є підставою для штрафу

Час читання: < 1 хв.
0

Досить часто водіїв в Україні штрафують за експлуатацію автомобіля з несправними габаритними вогнями. Це порушення дуже легко виявити.

Правила дорожнього руху Україні забороняють експлуатацію автомобілів із несправними габаритами у темний період доби. За це порушення водієві загрожує штраф у розмірі 340 гривень за ч.1ст.121КупАП. За повторне порушення протягом року у водія можуть забрати посвідчення на 3-6 місяців.

ПДР зобов’язують водія перед початком руху перевіряти справність габаритів. Якщо автомобіліст виявив несправність, то їхати такою машиною не може. Інакше подібні дії ставитимуться до навмисних. Саме так трактують це порушення поліцейські.

Реклама

Однак є й інший бік, коли несправність виникла вже у процесі експлуатації на дорозі. Водій у салоні авто може просто не знати, що зовнішні світлові прилади у вигляді габаритних вогнів не працюють. Якщо водій помітив несправність, повинен негайно спробувати виправити поломку, і рухатися найкоротшим шляхом до місця стоянки або ремонту. У разі, якщо водій зможе довести свою правоту, то штраф буде скасовано.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!