Безкоштовно їздити не будемо: у Кабміні визначилися, де відкриють платні дороги

Стало відомо, де в Україні можуть збудувати автобан

1
2694

Вже наступного року в Україні має розпочати будівництво першого автобану “Краковець – Броди – Рівне”. Втім, у країні є їжі дві потенційні ділянки, де можуть з’явитися платні дорогиДокладніше про це розповів заступник глави Мінфіну Олександр Кава в інтерв’ю порталу legalhub .

Заступник Міністра заявив, що нова автомагістраль Київ – Біла Церква має всі шанси стати автобаном. Він зазначив, що існуюча траса М-05 від Києва до Білої Церкви проходить через населені пункти, тому її розширення неможливе.

Зазначається, що новий автобан можуть побудувати у вигляді 6-смугової швидкісної дороги, яка обходитиме населені пункти. Цією дорогою водії могли б долати відстань від Білої Церкви до Києва лише півгодини і при цьому не порушувати швидкісний режим.

Крім того є ще одне потенційне місце, де, як вважають в уряді, можна було б побудувати автобан. Це ділянка від міста Стрий на Львівщині у напрямку Мукачево через гірський хребет. Ця дорога дозволила б водіям вдвічі скоротити час їзди зі Львова до Мукачевого, тобто доїжджати за 2 години замість нинішніх 4-х. Олександр Кава додав, що поки ці ділянки лише розглядаються як потенційні, про будівництво не йдеться.

Варто зазначити, що максимальна швидкість, з якою водії зможуть пересуватися автобанами, які побудують в Україні на умовах концесії, становить 130 кілометрів на годину.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!