Від 5 до 10 років позбавлення волі: як депутати пропонують карати за перевищення швидкості в населених пунктах

До парламенту внесено законопроект, який вводить жорсткі санкції за порушення обмежень швидкості.

0
1914

Депутати пропонують карати за перевищення швидкості в населених пунктах, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, позбавленням волі на 5 років, в разі смерті потерпілого – до семи років. Про це йдеться у законопроекті 6240-1 про внесення змін до статей 286 та 286-1 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху, авторами якого є депутати від «слуг народу».

У пояснювальній записці автори зазначають, що законопроект розроблено з метою посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху (ПДР) та зменшення рівня дорожньо-транспортних пригод.

У проекті передбачено, що порушення ПДР пов’язані із перевищенням встановлених обмежень швидкості руху в населених пунктах особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, – каратиметься обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Порушення ПДР пов’язані із перевищенням швидкості руху в населених пунктах, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, пропонується карати позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до семи років.

За перевищення швидкості в населених пунктах особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, пропонують карати позбавленням волі на строк до семи років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до семи років. Якщо ж такі дії спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, – позбавлятимуть волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від восьми до десяти років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!