Експерти назвали терміни, коли електромобілі стануть дешевші бензинових машин

0
1977

Одним з головних перешкод на шляху масових продажів електромобілів до цих пір залишається їх висока вартість, що виникає на тлі дорожнечі акумуляторів. Згідно з останніми звітами BloombergNEF, вже до 2023 року електрокари стануть дешевше машин на викопному паливі.

Дослідницька організація в галузі енергетики BloombergNEF надала інформацію про зростання привабливості автомобілів з електричними двигунами. Повідомляється, що ще в 2010 році вартість 1 кВт * год акумулятора становила $ 1100, за десятиліття вона опустилася до поточних $ 137. За їх словами, для зниження вартості електромобілів і підвищення їх привабливості потрібно, щоб цей показник впав нижче $ 100.

У звіті вказується, що це трапиться вже до 2023 року, коли за 1 кВт * год батарейки даватимуть $ 101. Дослідники вказують, що це середньоринковий показник, оскільки вже зараз в Китаї є електротранспорт, в якому вартість 1 кВт * год становить $ 105. Це великі автобуси з тяговими акумуляторами на основі літію і фосфату заліза. Також повідомляється, що масовий перехід на електромобілі відбудеться з появою твердотільних батарей нового покоління.

Експерти запевняють, що нова технологія виявиться на 40% дешевше існуючих літій-іонних акумуляторів, а середня ціна за 1 кВт * год повинна впасти до $ 58, що значно знизить вартість автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!