Новий фургон Renault на базі R4 більше не планується до випуску

Час читання: 2 хв.
0
Новий фургон Renault на базі R4 більше не планується до випуску
Фото: L'argus, Renault

У липні 2021 року Renault з великою помпою оголосила про офіційне повернення моделі R4 у вигляді кросовера, а також фургона. Перший має надійти у продаж у 2025 році, але з другим поки що все складається не так вдало.

Що відомо про новинку

Французький журнал L’argus повідомляє, що проект фургону R4 не пройшов технічну стадію, а отже навряд чи з’явиться у вигляді серійного автомобіля.

Проблема цієї моделі виявилася складнішою, ніж спочатку здавалося керівництву «Рено». За словами одного з представників французької компанії, який побажав залишитись неназваним, платформа AmpR Small, створена для відродженої моделі R4, спочатку не була розрахована на серйозні навантаження.

Фото: L’argus, Renault
Реклама

Тому для того, щоб випустити «каблучок» на цій «візку», інженерам Renault довелося б переробити всю задню частину шасі (від мосту та шириною між осями до амортизаторів), щоб пристосувати її до перевезення вантажів. Все це призвело б до високих витрат, які навряд чи окупилися б.

Крім того, перед розробниками фургона стояло питання про одну або два розсувні двері, ліва з яких була б необхідна для потенційної версії машини з правим кермом.

А ще предметом внутрішніх дебатів між дизайнерами та фахівцями з аеродинаміки та практичної корисності стала форма даху такого автомобіля.

Всі ці складнощі зняли проект «каблучка» на базі R4 з порядку денного, але, якщо вірити заявам керівництва Renault, повністю від цієї ідеї в компанії поки що не опинилися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!