Tesla готується до запуску нової Model Y на китайській Гігафабриці

Час читання: < 1 хв.
0
Tesla готується до запуску нової Model Y на китайській Гігафабриці

Нову Tesla Model Y почнуть збирати на китайській Гігафабриці. Як повідомляє CarNewsChina з посиланням на китайські ЗМІ, виробництво Model Y на заводі в Шанхаї може стартувати вже 22 жовтня, проте спочатку електрокари будуть сходити з конвеєра в тестовому режимі — по 12 екземплярів на день. Випуск моделі відбуватиметься у суворій таємності, і співробітникам підприємства обмежать доступ до смартфонів, пишуть китайські блогери.

Подробиць про оновлену версію Model Y – проект носить кодову назву Juniper – не дуже багато. Раніше з’явилися чутки, що новинку не планується виробляти в США, принаймні 2024 року, а ось на конвеєрі шанхайської Гігафабрики, першого закордонного заводу Tesla, модель «пропишеться» вже цього тижня. За неофіційними даними, електрокар запропонують із батареєю ємністю 95 кіловат-годин та іншим дизайном екстер’єру.

Передня частина нагадуватиме оновлену Model 3, а задні ліхтарі, судячи з шпигунських фотографій, будуть виконані в стилі Cybertruck. Не виключено, що в оформленні використовують червоні декоративні вставки, щоб надати електрокар більш спортивний і агресивний вигляд.

Реклама

Щодо шанхайської Гігафабрики, то нещодавно вона випустила тримільйонний автомобіль, причому темпи виробництва зростають із великою швидкістю: якщо на випуск першого мільйона пішло 32 місяці, то з двох до трьох мільйонів — лише 13 місяців. У середньому з конвеєра сходить по одному електромобілю кожні 30 секунд.

У вересні Tesla продала 48 202 екземпляри Model Y у Китаї, що на 16,35 відсотка більше у порівнянні з тим же місяцем минулого року та на 6,34 відсотка перевищує показник серпня 2024-го.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!