Автоексперти пояснили вплив дати виробництва зимових шин на безпеку автомобіля

Час читання: < 1 хв.
0
Автоексперти пояснили вплив дати виробництва зимових шин на безпеку автомобіля

Нова гума, як правило, має всі переваги, які вказують виробники в рекламі. Однак, покупці рідко звертають увагу на дату виробництва покришок, а також не замислюються про те, що мають свій термін придатності. Експерти розповіли, чому необхідно звертати увагу на дату випуску, пояснивши, до чого може призвести купівля шин, випущених кілька років тому.

Що ще відомо

Свіжі шини, які тільки випустили завод, мають максимальний ресурс. Однак згодом гума починає старіти. При цьому вона може перебувати на складі і не експлуатуватися, проте втрачатиме свої властивості. Судячи з проведених досліджень, 5 років зберігання за дотримання ідеальних умов дорівнює півроку щоденного використання.

Найоптимальнішими варіантами будуть покришки, які виготовлені щойно, у перші 5 років з моменту випуску вони мають найкращі характеристики, а ресурс їх скорочуватиметься разом із зносом протектора. Якщо у продажу виявилися лише шини, випущені 2-3 роки тому, є шанс, що продавці не дотримувалися умов зберігання. Для цього потрібне приміщення з гарною провітрюваністю, відсутність поруч обігрівачів та контакту з хімією.

Реклама

Крім того, кожні три місяці необхідно перевертати покришки, щоб не допустити їхньої деформації. В іншому випадку жорсткість гуми збільшується. Вони не забезпечують потрібного виступу із покриттям дорожнього полотна, що особливо критично для зимових варіантів. Крім того, необхідно перевіряти, щоб усі шини були з однієї партії, оскільки умови зберігання можуть сильно відрізнятися, що призведе до непередбачуваної поведінки покришок під час руху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!