Коли водіїв можуть оштрафувати за використання автогазу в Україні

Час читання: < 1 хв.
0
Коли водіїв можуть оштрафувати за використання автогазу в Україні

Коли ставиш газобалонне обладнання (ГБО) на свій автомобіль, не забувай, що потрібно перереєструвати машину. Якщо цього не зробити, можуть бути неприємності у вигляді штрафу. Щоб уникнути всіх цих проблем, краще зайти в сервісний центр МВС протягом десяти днів після встановлення ГБО.

Що ще відомо

На перереєстрацію тобі знадобляться кілька документів. Спершу, звичайно, паспорт або ID-картка. Плюс податковий номер і техпаспорт твого авто. Також потрібно мати акт прийому-передачі, документ, що підтверджує зміни в конструкції, і сертифікат відповідності. Після всього цього отримаєш новий техпаспорт, де буде вказано, що ти тепер на газу. При цьому автомобіль не потрібно возити в сервісний центр, а експертне дослідження робиться тільки за бажанням.

Але якщо ти не перереєструєш ГБО вчасно, то можуть накласти штраф у 850 гривень. Це, до речі, 50 неоподатковуваних мінімумів доходів. Якщо ж знову зловлять протягом року, штраф зросте до 1 700 гривень, а можуть ще й призначити громадські роботи або конфіскувати автомобіль.

Реклама

До речі, є й додаткові проблеми, якщо твої документи не відповідають реальному стану справ. За це теж можуть оштрафувати — в розмірі 255 гривень, якщо під час перевірки виявиться, що документи не відповідають технічним характеристикам авто. Тому краще все тримати в порядку!

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!